ODGOVORNOST NA SVIMA

Sekulović apelovao na građane da Badnji dan i Božić provedu u krugu porodice, poštujući zdravstvene mjere

"Situacija je takva da objektivno jedna usijana glava može da situaciju zakomplikuje, poremeti i da se desi nešto nakon čega teško da ima povratka"

29723 pregleda 27 reakcija 27 komentar(a)
Sergej Sekulović, Foto: Boris Pejović
Sergej Sekulović, Foto: Boris Pejović

Ministar unutrašnjih poslova, Sergej Sekulović, u razgovoru za TV Vijesti apelovao je na građane da Badnji dan i Božić provedu u krugu porodice, poštujući zdravstvene mjere.

Na pitanje može li sjutra doći do narušavanja javnog reda i mira odgovara:

"Ta opasnost objektivno postoji ali ja se zaista nadam da do toga neće doći, da državni organi rade sve što je u njihovoj nadležnosti da to spriječe. Međutim, situacija je takva da objektivno jedna usijana glava može da situaciju zakomplikuje, poremeti i da se desi nešto nakon čega teško da ima povratka", rekao je Sekulović.

Dodao je da je u ovom trenutku koordinacija bezbjednosnih službi na zavidnom nivou i da nema razloga za paniku ili ishitrene reakcije.

"Situacija će se pratiti bukvalno iz sata u sat ili iz minuta u minut, kako će to da teče. Ne mislim da treba ulaziti u neki vid represije i ishitrenih reakcija ako mu mjesta nema. Ono što sam dobio kao nesporno obavještenje, najavu ili cilj jeste da će se uraditi sve da bilo ko ko planira bilo kakve incidente ili na bilo koji način pokušava da naruši nešto što je najveća vrijednost svakog društva pa i Crne Gore, to je mir, da će u tome biti spriječen"

Bratstvo cetinjskog manastira će, kako je saopšteno iz Mitropolije, sa pripadnicima plemena Bajica i cetinjskim sveštenstvom blagosiljati badnjake ispred Cetinjskog manastira.

Pozivaju građane Cetinja i Crne Gore da ne nasijedaju na lažne informacije koje, kako ističu, plasiraju neodgovorni političari, pojedine nevladine organizacije i pojedinci sa ciljem da za bozicne praznike izazivaju nemire i mržnju.

"Šta će nam rasprave o crkvi i državi, ako ostanemo jedni bez drugih ili ako jedni druge počinjemo gledati poprijeko", pitaju u Mitropoliji.

Sa druge strane, grupa građana Prijestonice, kako navode, neistomislenu braću i Srpsku crkvu, mole da bar u dane mira i praštanja prekinu rat lažnim vijestima u kojem su, naglašavaju, iskusni i prekaljeni.

Preporučujemo za Vas