PLAĆEN PREKO POLA MILIONA EURA

ANB kupila "majbah" koji je koristio Marković

Od kojih para je ANB kupila ovo vozilo prije nekoliko godina još se ne zna, kao ni da li će ga tajna služba sada koristiti ili će, kako je ranije najavljivano iz Vlade, biti prodat

86320 pregleda 583 reakcija 127 komentar(a)
Foto: Filip Roganović
Foto: Filip Roganović

Luksuzni mercedes "majbah", koji je koristio bivši premijer Duško Marković, neće voziti njegovog nasljednika Zdravka Krivokapića, već će biti vraćen stvarnom vlasniku a to je, kako se ispostavilo, Agencija za nacionalnu bezbjednost.

Tako će ovaj automobil koji je, po procjenama, koštao preko pola miliona eura, koristiti ANB ili će, što je vjerovatnije a i ranije je najavljeno iz Vlade - biti prodat.

Odluka o vraćanju uslijedila je nakon što je novi šef ANB-a Dejan Vukšić zatražio od Vlade informaciju gdje su vozila, koja je Uprava policije pribavila za potrebe bivšeg premijera.

U odgovoru koji je Televiziji Vijesti dostavljen iz Generalnog sekretarijata Vlade, navodi se i da su osim "majbaha", za Markovićeve potrebe bila nabavljena još dva automobila.

"Ono što je Vladi poznato u vezi sa tim zahtjevom jeste to da je bivši premijer Duško Marković koristio vozilo marke "majbah", koje se sada nalazi u parking garaži zgrade Vlade i još dva vozila marke "golf" i "pasat", koji nijesu na evidenciji vozila koje koristi Vlada, već se po saznanju Generalnog Sekreterijata Vlade nalaze na raspolaganju Upravi policije. Vozilo "majbah" biće u skladu sa zahtjevom vraćeno vlasniku ANB-u. To vozilo neće koristiti premijer Krivokapić. Njemu je na raspolaganje stavljeno drugo vozilo", saopšteno je Televiziji Vijesti iz Generalnog sekretarijata Vlade.

Drugi "majbah" koristi predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, čijem se voznom parku prethodnih dana pridužilo još najmanje jedno vozilo i to ono koje koristi njegov novi savjetnik za odbranu i bezbjednost - donedavni direktor Uprave policije Veselin Veljović, koji je, reklo bi se, emotivno vezan za njegov 15 godina star službeni audi.

Iz Uprave policije su Televiziji Vijesti zvanično odgovorili da je Veljović kao direktor koristio Audi A6 a nakon što je podnio ostavku, Uprava policije je vozilo razdužila Upravi za imovinu. No, Veljovićev automobil nije dugo bio parkiran. U kratkom roku, Uprava za imovinu je, navode sagovornici Televizije Vijesti, vozilo dala Predsjedništvu.

A dok se vozila vraćaju onima kojima emotivno ili na papiru pripadaju, ključno pitanje je - od kog novca je bivši direktor ANB-a Dejan Peruničić kupio "majbah" vrijedan preko pola miliona, zbog čega do danas javnost nije znala da je vozilo u vlasništvu Agencije kao i da li je to jedino skupocjeno vozilo koje je prethodnih godina kupila tajna služba.