Dnevnica sa Nebojšom Bogavcem: Mojkovački sin velikog srca

“Moj život je počeo da sabira lijepe dane. I ovaj dan će biti sabran među tim lijepim danima koje nikada neću zaboraviti i nosiću ih u srcu do kraja života”, istakao je jedan od najuspješnijih mojkovačkih i crnogorskih sportista

3924 pregleda 578 reakcija 2 komentar(a)
Dnevnica sa Nebojšom Bogavcem: Mojkovački sin velikog srca, Foto: Vijesti online
Dnevnica sa Nebojšom Bogavcem: Mojkovački sin velikog srca, Foto: Vijesti online

U večerašnjoj epizodi Dnevnice akter je proslavljeni crnogorski košarkaš Nebojša Bogavac. On je u svom rodnom Mojkovcu radio na različitim poslovima kako bi sakupio novac da pomogne jednoj porodici koja je u stanju socijalne i materijalne potrebe. Bogavac je nakon okončanja košarkaške karijere prešao u trenerske vode, a trenutno živi i radi u Strazburu u Francuskoj. Pauzu za božićne i novogodišnje praznike iskoristio je kako bi, između ostaloga, učestvovao i u Dnevnici.

Dnevnica
foto: Vijesti online

Iz produkcije Fabrika ideja multimedija koja realizuje emisiju saopštili su da Mojkovac u svakom smislu može biti ponosan na svog Naneta, Truma, Bogija, Njaka, kako od milošte zovu Bogavca.

“Ja sam djetinjstvo proveo u Mojkovcu, sport me odveo da živim u drugim gradovima, ali nikada iz Mojkovca nijesam otišao”, kazao je Bogavac nakon što se opet na kratko vratio svom voljenom gradu.

Iz produkcije kažu da je bilo veliko zadovoljstvo provesti dan sa našim uspješnim košarkaškim majstorom. “A taj snimajući dan uoči praznika prošao je neuobičajeno brzo i lagano. Bilo je dirljivo, ali i zabavno, u što će se gledaoci uvjeriti”, saopštili su iz produkcije.

Dnevnica
foto: Vijesti online

Bogavac je radio kao prodavac auto djelova, čistač i pomoćni radnik komunalnog preduzeća, pomoćni radnik u apoteci, ali i kao asistent Deda Mraza. Na ulicama Mojkovca toga dana bilo je jako zanimljivo, jer ih je čistio poznati košarkaš u društvu posebno šarmantnih radnika gradske ćistoće. Cilj je bio obezbijediti pomoć i omogućiti bolje uslove života jednoj mojkovačkoj porodici.

“Prioritet je bio da se obezbijede sredstva da se zamijeni krov na baraci u kojoj ta petočlana porodica živi. Međutim, Nebojša je nakon što je sve završeno odlučio da im od sopstvenih sredstava napravi novi krov, a da novac koji je prikupljen opredijele na druge stvari koje im nedostaju”, kazali su iz produkcije, dodajući “da je ovaj čin imanentan ličnosti uspješnog košarkaša, trenera i humaniste kakav je Nane”.

Dnevnica
foto: Vijesti online

Bogavac je nakon završenog snimanja kazao da mu je bilo veliko zadovoljstvo da bude dio akcije pomoći njegovim sugrađanima. “Nadam se da će im zima biti mnogo lagodnija i da će ovaj korak biti prvi u njihovoj boljoj budućnosti”, kazao je nakon što im je uručena donacija. Od djece je na poklon dobio crtež koji će kako je kazao imati posebno mjesto u njegovom domu. “Moj život je počeo da sabira lijepe dane. I ovaj dan će biti sabran među tim lijepim danima koje nikada neću zaboraviti i nosiću ih u srcu do kraja života”, istakao je jedan od najuspješnijih mojkovačkih i crnogorskih sportista.

Dnevnica
foto: Vijesti online

Kako je prodavao auto djelove, da li su ulice grada bile čiste, kontejneri ispražnjeni, a gradska rasvjeta ispravna, ko je Boško, a ko je šef svega, odakle deda Mraz kao pomoć u apoteci i još mnogo toga saznaćete u večerašnjoj epizodi Dnevnice sa Nebojšom Bogavcem koja je na programu TV Vijesti u 20 sati.

Prijatelji i pokrovitelji emisije Dnevnica su IDEA prodavnice.

Bonus video: