Dinamična politička scena uoči izbora u Nikšiću: Formirane nove partije

Lokalni izbori u Nikšiću će se održati 14. marta

12004 pregleda 28 reakcija 28 komentar(a)
Nikšić (ilustracija), Foto: TV Vijesti
Nikšić (ilustracija), Foto: TV Vijesti

Ostalo je manje od dva mjeseca do nikšićkih lokalnih izbora, a politička scena u gradu pod Trebjesom prilično je dinamična.

Dok najjače partije još ne ističu imena kandidata i nosioce izbornih lista koje će se predavati od 26. januara do 16. februara, politička ponuda grada bogatija je za nove političke partije.

Lokalni izbori u Nikšiću će se održati 14. marta.

Iz Patriotsko-komitskog pokreta formiranog nakon parlamentarnih izbora 30. avgusta, nastala je stranka Patriotsko-komitski savez, koji je nedavno dobio i Opštinski odbor (OO) u Nikšiću.

Iako smatraju da bi bilo najpoštenije da na izbore izađu sami i ponude svoj program građanima Nikšića, ne isključuju mogućnost koaliranja sa vladajućim partijama u ovom gradu.

Prošle sedmice formiran je i pokret "Za život Nikšića", u čijem odboru su nikšićki ljekari i intelektualci, podržavaoci prošlogodišnjih litija.

Kažu da ih je okupila borba protiv višedecenijske vladavine Demokratske partije socijalista (DPS) i želja za ekonomskim preporodom Nikšića. Kažu da nijesu klasična politička partija, te da će podržati neku od tradicionlano opozicionih koalicija u Nikšiću.

Do izbora je ostalo manje od dva mjeseca, a kako nezvanično saznaje Televizija Vijesti u procesu formiranja je još jedan građanski pokret čije djelovanje će biti usmjereno protiv aktuelne DPS vlasti.

Još nije poznato ko sve čini koaliciju oko Demokratskog fronta (DF) "Za budućnost Nikšića", kao ni kako će na izborima nastupiti vladajuće DPS i Socijaldemokrate (SD).

O načinu nastupa na izborima ćute i Demokratska Crna Gora, Socijaldemokratska partija (SDP) i Demos, a jedino je izvjesno da će Građanski pokret URA nastupiti samostalno.

Bonus video: