Dnevnica sa Aleksandrom Ivovićem: Život čine i manje lijepe stvari

Leka je na kraju rekao da „borba svakog čovjeka kada se rodi treba da bude da li će biti dobar čovjek ili neće“. Mi tu više ništa ne bi dodali, samo bi pozvali gledaoce da pogledaju večerašnju epizodu“, kazali su iz produkcije

15428 pregleda 40 reakcija 8 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Nekoliko dana pred novogodišnje praznike ekipa Dnevnice i najbolji svjetski vaterpolista Aleksandar Leka Ivović sastali su se u Herceg Novom kako bi pokušali da pomognu jednoj porodici koja živi u izuzetno teškim socijalnim i materijalnim uslovima. Iz produkcije Fabrika ideja multimedija koja realizuje emisiju ističu da su u Herceg Novom svjedočili jednoj jako teškoj i emotivnoj životnoj priči o majci i njeno dvoje djece, od kojih je jedno osoba sa posebnim potrebama, a koji praktično žive ispod tende. Ova situacija jako je dirnula slavnog vaterpolistu koji je dao sve od sebe kako bi pomogao. Na kraju, sumirajući utiske, Ivović je kazao da je taj dan u njemu izazvao lavinu emocija.

Dnevnica
foto: TV Vijesti

„Kada sam ih upoznao u situaciji u kojoj se nalaze bio sam jako potrešen. A kada je počeo rad, nosila me snaga i želja da se prikupi što više kako bi im omogućili makar malo bolji život“, kazao je Ivović. Dodaje i da je kroz karijeru imao mnogo emotivnih šokova, i pozitivnih i negativnih, ali „da je ovo jedna druga vrsta emocije, odnosno oni momenti kada čovjek shvati da život čine i neke druge stvari, manje lijepe“. Istakao je da je iskustvo u emisiji Dnevnica za njega bilo jedna dobra pouka o životu, dok je druženje sa ekipom okarakterisao kao jako zabavno.

Dnevnica
foto: TV Vijesti

„Spojili smo lijepo i korisno. Ja sam radio neke stvari koje zbog sporta nemam priliku da radim. Produkcija je svemu ovome dala i jednu zabavnu notu, da ne bude da se samo priča o dramatičnim stvarima. Ekipa emisije čini jako dobre i humane stvari“, zaključio je crnogorski vaterpolo reprezentativac.

Iz produkcije ističu da je na dan snimanja emisije bilo veliko nevrijeme i da su uslovi za rad bili jako teški.

U jednom danu smjenjivali su se kiša, grad, sunce. Ali to nas nije spriječilo da realizujemo to što smo planirali. Leka je tome značajno doprinio jer mu ništa nije bilo teško. On nije samo vrhunski svjetski sportista već i veliki čovjek. Angažovao je svoje prijatelje, rodbinu, poznanike da se uključe u akciju pomoći za porodicu koja zaista živi u nehumanim uslovima“, kazali su iz produkcije i dodali da će gledaoci u večerašnjoj epizodi gledati jednu zaista potresnu priču. „Mi se nadamo da je Leka napravio prvi, ali ogroman korak, a da će humani ljudi nakon emisije pomoći da se u potpunosti riješi problem te porodice. Leka je na kraju rekao da „borba svakog čovjeka kada se rodi treba da bude da li će biti dobar čovjek ili neće“. Mi tu više ništa ne bi dodali, samo bi pozvali gledaoce da pogledaju večerašnju epizodu“, kazali su iz produkcije.

Dnevnica sa Aleksandrom Ivovićem na programu TV Vijesti je večeras u 20 sati.

Pokrovitelj i prijatelj emisije su Idea prodavnice.

Bonus video: