Vujošević: Opasnost i nuspojave od vakcina protiv korone minorna

"Vakcina je biznis farmaceutskih kuća, a opšte dobro za stanovništvo je da je primi kako bi se zaštitili. Svaku vakcinu bih primio koja se preporuči pod uslovom da je jeftina, bezopasna, da stvara imunitet. Svaka vakcina koja je prošla proceduru ja bih je primio", istakao je dr Vujošević

13317 pregleda 7 komentar(a)
Vujošević, Foto: Printscreen
Vujošević, Foto: Printscreen

Opasnost od nuspojava od vakcine je minorna u odnosu na moguće komplikacije od koronavirusa, objasnio je u "Bojama jutra" na TV Vijesti prof. dr Novica Vujošević, jedan od doajena medicinske nauke, crnogorski epidemiolog u penziji i stručnjak preventivne medicine.

"Vakcina je biznis farmaceutskih kuća, a opšte dobro za stanovništvo je da je primi kako bi se zaštitili. Svaku vakcinu bih primio koja se preporuči pod uslovom da je jeftina, bezopasna, da stvara imunitet. Svaka vakcina koja je prošla proceduru ja bih je primio", istakao je dr Vujošević.

On je u gostovanju na TV Vijesti objasnio i koje su to najčešće nuspojave vakcina, te da li ih moraju primiti i ljudi koji su već bili zaraženi koronavirusom, te mladi i zdravi.

Bonus video: