Neki građani Podgorice se žale da su im računi za odvoz otpada višestruko uvećani: Usluga deponovanja zbunjuje

Dosadašnja ukupna cijena od 0.60 sa deponovanjem nije mogla da pokriva troškove u obavljanju svoje djelatnosti. To su potpuno dva nezavisna subjekta koji posluju nezavisno, prihode ne dijele ali samo ih spojili zbog racionalizacije", saopštio je Radovan Bukilić rukovodilac Službe naplate u "Čistoći"

4882 pregleda 17 komentar(a)
Bukilić, Foto: Printscreen
Bukilić, Foto: Printscreen

Od kako je od 1. decembra došlo do povećanja računa za odvoz komunalnog otpada za 50 odsto, pojedini stanovnici Podgorice žale se na višestruko uvećane račune.

Iz Službe naplate u "Čistoći" objasnili su u "Bojama jutra" na TV Vijesti da korisnike često zbunjuje to što je na računima upisana i usluga deponovanja komunalnog otpada.

"Dosadašnja ukupna cijena od 0.60 sa deponovanjem nije mogla da pokriva troškove u obavljanju svoje djelatnosti. To su potpuno dva nezavisna subjekta koji posluju nezavisno, prihode ne dijele ali samo ih spojili zbog racionalizacije", saopštio je Radovan Bukilić rukovodilac Službe naplate u "Čistoći".

Bukilić je dodao da nijedan momenat nije dobar za povećanje cijena, te istakao da je to bila neophodnost nakon 14 godina.

Dodao je i da građani drugi opština plaćaju sličnu cijenu odvoza smeća.

Milka Šćepović iz Sekretarijata za komunalne poslove Glavnog grada objašnjava da se teško može dogoditi greška u obračunu računa, te poziva građana da se za svaku nedomicu jave nadležnim gradskim službama.

Bonus video: