Dom za stare u Podgorici otvara vrata za korisnike u aprilu?

"U domu će biti obezbijeđena zdravstvena njega, kulturno-zabavni program, podrška psihologa, socijalnog radnika, medicinske službe", naglasio je Goran Kuševija, vršilac dužnosti direktora Doma za stare u Podgorici

4051 pregleda 4 komentar(a)
Goran Kuševija, Foto: TV Vijesti
Goran Kuševija, Foto: TV Vijesti

Da bi Dom za stare u Podgorici primio prve korisnike, moraju se završiti građevinski radovi, a to se, kako nam je najavljeno iz Uprave javnih radova, očekuje krajem februara.

"Početkom marta korisnici koji budu zainteresovani poželjno je da dođu da se interesuju o svojim pravima, da vide gdje su smješteni i kakvi su uslovi u domu. Procedure su da se svaki klijent obraća Centru za socijalni rad." rekao je za Boje jutra TV Vijesti, Goran Kuševija, vršilac dužnosti direktora Doma za stare u Podgorici.

On je istakao i da je do sada zaposleno 36 radnika u domu, te da još danas važi konkurs za medicinsko osoblje.

"U domu ima 274 ležaja, a u pitanju su jednokrevetne i dvokrevetne sobe. Korisnik svojom imovinom i prihodima plaća usluge smještaja. Centar za socijalni rad vrši procjenu o imovini i prihodima klijnata. Ukoliko klijent nema prihoda država snosi trošak klijenta. U domu će biti obezbijeđena zdravstvena njega, kulturno-zabavni program, podrška psihologa, socijalnog radnika, medicinske službe" naglasio je Kuševija.

Detaljnije u video snimku:

Bonus video: