Dnevnica sa Pavlom Popovićem: Život u međuriječkoj šumi

Iz produkcije Fabrika ideja multimedija koja realizuje Dnevnicu kazali su da dosad nijesu imali priliku da se sretnu sa nekim ko živi u sličnim uslovima i okolnostima

17105 pregleda 218 reakcija 8 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

U večerašnjoj epizodi Dnevnice u kojoj je akter mladi crnogorski glumac Pavle Popović gledaoci će imati priliku da upoznaju jednu porodicu koja već dvadesest godina živi u Međuriječkoj šumi u stogodišnjoj brvnari bez struje, toaleta i svega ostaloga bez čega se teško može zamisliti život u 21. vijeku. Upravo toj porodici Pavle, Dnevnica i ekipa volontera Crvenog krsta pokušali su da obezbijede pomoć.

Dnevnica
foto: TV Vijesti

Iz produkcije Fabrika ideja multimedija kazali su da dosad nijesu imali priliku da se sretnu sa nekim ko živi u sličnim uslovima i okolnostima. „Do te porodice dolazi se terenskim vozilim, a zatim strmom uskom stazom pješke preko dva potoka, koja u zimskom periodu znaju i da nabujaju. Nakon što smo ih upoznali znali smo da je potrebna mnogo veća akcija, jer ti roditelji i njihova odrasla kćerka žive u zaista teškim uslovima. Oni su skromni i ne žale se, jer vjerovatno nijesu imali prilike da dožive nešto bolje“, kazali su iz produkcije. Pozivaju gledaoce da večeras gledaju Dnevnicu i nakon toga ukoliko su u mogućnosti učine koliko mogu da ta porodica dobije svoj dom u kojem će imati sve ono što bi trebalo da posjeduje svako domaćinstvo. „Večeras dok Crna Gora bude gledala njih, oni pod baterijskom lampom ili šterikom u sobici od nekoliko kvadrata čekaju da prođe još jedna hladna noć u Međuriječkoj šumi. To mora da se promijeni“, naglasili su iz produkcije.

Dnevnica
foto: TV Vijesti

Pavle Popović ističe da ga je impresioniralo kako jako, hrabro i dostojanstveno ova porodica podnosi životne okolnosti. „Već godinu ima kako planiramo emisiju u Kolašinu. Kada sam upoznao porodicu kojoj će se pomagati rekao sam sebi da moram da se potrudim. I uz veliku pomoć sugrađana i prijatelja mogu reći da smo uspjeli“, kazao je mladi glumac. On je radio na skijalištu, u restoranima i apartmanima u namjeri da zaradi i prikupi pomoć. „Snimajući dan je bio veoma naporan i iscrpljujući. Ali energija emisije Dnevnica mi je pomogla da izguram do kraja. Poslovi nijesu bili teški. Osim tučenja kačamaka“, kroz osmjeh ističe Pavle. On je prokomentarisao da u Crnoj Gori „imamo jake žene“ i poentirao: „Momci volite svoje žene koje tuku kačamak. Ne daj Bože da vas sa njim zamijene!“

Dnevnica
foto: TV Vijesti

Kako se spremao kačamak, kako držala distanca na skijalištu, je li teško biti konobar pod nadzorom i još mnogo toga pogledajte u novoj epizodi Dnevnice sa Pavlom Popovićem koja je na programu TV Vijesti večeras u 20 sati.

Pokrovitelji projekta Dnevnica su Idea prodavnice.

Bonus video: