Marković namjeravao da postavi eksplozivnu napravu na krovu vozila u kojem je bio Kašćelan?

Kašćelan je trebalo da bude ubijen bombom od preko 5 kilograma koja, kako kažu nadležni, uništava sve u prečniku od 100 metara

13325 pregleda 7 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Goran Marković navodno je član kriminalne grupe čiji zadatak je bio da 22. januara prođe motorom pored automobila u kojem se iz Kotora ka Podgorici vozio jedan od vođa "kavačkog klana" Slobodan Kašćelan i na krovu vozila postavi eksplozivnu napravu velike razorne moći.

To su, prema saznanjima Televizije Vijesti, utvrdili istražitelji na osnovu do sada prikupljenih dokaza ali i iskaza zaštićenog svjedoka, kojeg su obezbijedili u ovom slučaju.

Taj svjedok do detalja je ispričao kako je djelovala kriminalna grupa pod vođstvom Janka Vukadinovića, koji je zadatke članovima dijelio iz ćelije spuškog zatvora.

Kašćelan je trebalo da bude ubijen bombom od preko 5 kilograma koja, kako kažu nadležni, uništava sve u prečniku od 100 metara.

Istražitelji Gorana Markovića terete i za učešće u pokušaju ubistva srpskih državljana Veljka Belivuka poznatijeg kao Velja Nevolja i njegovog prijatelja Marka Miljkovića.

Ubice su planirale da u Belivuka i Miljkovića ispale kišu metaka u trenutku kada završe s čekiranjem na tivatskom aerodromu na povratku za Beograd, jer su znale da u tim minutima nijesu naoružani pa neće moći da uzvrate vatru. Da je došlo do pucnjave, istražitelji vjeruju da bi bilo i nevinih žrtava. Ko je trebalo da bude ubica, javnosti nije poznato, jer su policajci prilikom hapšenja oružje osim kod Markovića pronašli i kod Mila Jovanovića.

Istražitelji istovremeno sumnjaju da su organizatori ovih likvidacija planirali da ubiju i Markovića, odmah kada obavi krvave poslove. Naime, u automobilu „opel zafira“, koji je pripremljen za korišćenje prilikom i nakon likvidacija, pronađene su flaše sa gorivom i tečnost za uništenje tragova, dok se u gepeku nalazilo i 100 kilograma kreča. Zato se i sumnja da je ubica trebalo da bude likvidiran, posut krečom i zakopan.

Sagovornik TV Vijesti iz bezbjednosnih službi objašnjava da na taj način kriminalne grupe uklanjaju nezgodne svjedoke, ali i svoje članove za koje posumnjaju da bi ih mogli otkucati. Vjeruje se da je na ovaj način do sada ubijeno desetak članova škaljarskog i kavačkog klana.

Bonus video: