situacija izmiče kontroli

Odlazak u zimske centre i nepoštovanje mjera dovelo do skoka broja oboljelih u Budvi

Pacijenti i dalje čekaju, na otvorenom, na kiši, ispred kovid ambulanti, dok ljekari koji u njima rade poručuju da su na izmaku snaga i traže pomoć

27317 pregleda 33 reakcija 33 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Još se ne zna da li će Budva biti zatvorena na 15 dana zbog velikog broja zaraženih u tom gradu, koji je danas prešao 800.

Predsjednik opštine Budva Marko Carević kazao je za Televiziju Vijesti da se već zakasnilo, da je trebalo djelovati ranije, ali da ne postoji koordinacija u radu Doma zdravlja i policije, u kojima je još kadar prethodne vlasti.

Pacijenti i dalje čekaju, na otvorenom, na kiši, ispred kovid ambulanti, dok ljekari koji u njima rade poručuju da su na izmaku snaga i traže pomoć.

Jedna od šest ljekara koji rade u kovid ambulantama je doktorka Marija Zekić.

Još prije pola godine je tražila uvođenje druge kovid ambulante i ukazivala na nepravilnosti i propuste u radu Doma zdravlja koje je, kako kaže, tada a ne sada moralo da traži pomoć ministarstva.

Čekanje ispred budvanske kovid ambulante nije rijetkost posebno posljednjih dana. Razlog drastičnog skoka broja oboljelih u ovom gradu je, kako saznaje Televizija Vijesti, povratak građana iz zimskih centara, kako u zemlji tako i regionu, ali i masovno nepoštovanje epidemioloških mjera.

Preporučujemo za Vas