Vlada od partija nove većine traži da se odgodi rasprava o izmjenama tužilačkih zakona?

"Suštinski nemamo dileme o ciljevima i rješenjima, a o metodologiji i procedurama ćemo nastaviti razgovore u narednim danima u duhu dobre saradnje", naveo je Bečić

20687 pregleda 65 reakcija 67 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Šefovi poslaničkih klubova parlamentarne većine i predsjednik Skupštine Aleksa Bečić razgovarali su danas popodne sa premijerom Zdravkom Krivokapićem, potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem i ministrom pravde Vladimirom Leposavićem o predloženim izmjenama tužilačkih zakona, koje bi parlament trebalo da razmatra na sjednici 18. februara.

Nakon sastanka učesnici nisu željeli da daju izjave za medije, a kako Televizija Vijesti nezvanično saznaje, predstavnici Vlade su na sastanku od partija nove većine tražili da se odgodi rasprava u skupštini o ovim izmjenama.

Predloge izmjena ranije je kritikovala Evropska Unija.

Bečić je na Tviter nalogu naveo da su rukovodstvo Skupštine, šefovi poslaničkih klubova i rukovodstvo Vlade razmijenili mišljenje o aktuelnim pitanjima.

"I zajednički ocijenili da je reforma institucija i u oblasti tužilaštva nužna za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i ubrzanje naših evropskih integracija. Suštinski nemamo dileme o ciljevima i rješenjima, a o metodologiji i procedurama ćemo nastaviti razgovore u narednim danima u duhu dobre saradnje", napisao je Bečić.

Bonus video: