Radoman: U Budvi trenutno aktivno 970 slučajeva zaraze koronavirusom

"Pacijenti čekaju da im se pruži pomoć oko sat vremena. Ali moram da naglasim da naši ljekari rade i na dobrovoljnoj osnovi, da je jedan od njih i preležao koronavirus i da se vratio opet dobrovoljno da radi u kovid ambualnti"

3039 pregleda 21 reakcija 7 komentar(a)
Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti
Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti

U Budvi je i dalje ozbiljna situacija. Prema posljednjim podacima Instituta za javno zdravlje aktivno je 970 slučajeva virusa korona.

Gostojući u Bojama jutra na TV Vijesti, pomoćnik direktora Doma zdravlja Budva, Blažo Radoman, istakao je da očekuju da nove mjere daju rezultate u narednih 12 do 15 dana, te da ne misli da kasno uvedene iako je do povećanja broja oboljelih došlo u drugoj polovini decembra. Radoman priznaje da kovid pacijenti dugo čekaju na pregled.

"Pacijenti čekaju da im se pruži pomoć oko sat vremena. Ali moram da naglasim da naši ljekari rade i na dobrovoljnoj osnovi, da je jedan od njih i preležao koronavirus i da se vratio opet dobrovoljno da radi u kovid ambualnti. Zato apelujem na građane Crne Gore da se što više pridržavaju ovih osnovnih mjera higijene, jer na taj način oni najbolje pomažu sebi. Pa kada štite sebe, onda pomažu i zdravstvenim radnicima, jer tada su manje gužve." rekao je Radoman.

Pogledajte gostovanje:

Bonus video: