Dnevnica: Pomoć je obostrana

Večerašnja epizoda Dnevnice snimljena je u Bijelom Polju, a akteri su bili mladi crnogorski glumci Omar Bajramspahic i Marija Đurić. Oni su radili u fabrici za preradu mesa, na farmi, u štampariji i piceriji. Na taj način pokušali su da prikupe novac za jednu porodicu kojoj je neophodna pomoć.

3078 pregleda 0 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Omar i Marija su na šarmantan i zabavan način obavljali poslove i bili jako zanimljivi akteri u ovoj epizodi, kazali su iz produkcije Fabrika ideja multimedija, koja realizuje emisiju. „Snimajući dan je bio jako zahtjevan. Porodica do koje je trebalo dopremiti pomoć živi u selu udaljenom oko 20 kilometara od Bijelog Polja. Zbog snijega i leda bilo je teško doći do njih, ali nijesmo odustajali. Na kraju možemo reći da smo imali jako interesantan i koristan dan u svakom smislu“, kazali su iz produkcije.

Dnevnica
foto: TV Vijesti

Mladi glumci su nakon snimanja kazali da su jako zadovoljni što su imali priliku da pomognu. „Ovo što smo doživjeli je prije svega duševna hrana i ovaj osjećaj ništa ne može da zamijeni“, kazala je Marija. Ona je istakla da će je iskustvo u emisiji i susret sa porodicom za koju su radili podstaći da razmišlja na drugačiji način o mnogim stvarima u životu. „Pomogli smo mi jednoj porodici, ali i oni nama. To što smo mi njima dali je materijalno i potrošno, a ono što su oni nama dali je mnogo veće, vječno i neprocjenjivo. Hvala im beskrajno na tome“, kazala je Marija.

Dnevnica
foto: TV Vijesti

U razgovoru sa porodicom na kraju Omar je pozvao sve gledaoce da prevaziđu mržnju, podjele i sve ono što ih sprečava da budu ljudi. „Dajte samo malo, da pokažemo minimum ljudskoga što imamo u sebi“, kazao je mladi glumac dodajući da je dosta sujete, ogovaranja, politike ... „Molim vas samo jedno. Budite ljudi!“, kazao je Omar pozivajući sve one koji su u mogućnosti da pomognu onima koji nemaju dovoljno.

Epizoda sa Omarom i Marijom je na programu TV Vijesti večeras u 20 sati. Pokrovitelj Dnevnice su IDEA prodavnice.

Bonus video: