Dnevnica sa Igorom Majerom: Ironman u akciji pomoći

Nova epizoda Dnevnice donosi priču o problemima sa kojima se nose jedna samohrana majka i njena mala djeca i akciju pomoći koju je u sklopu emisije organizovao uspješni crnogorski triatlonac Igor Majer

18105 pregleda 125 reakcija 6 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Igor Majer je još jedan akter Dnevnice koji je na društvenim mrežama napravio akciju pomoći prije snimajućeg dana i na taj način obezbijedio dodatna sredstva tročlanoj porodici sa Konika u Podgorici koja živi u jako teškim materijalnim i socijalnim uslovima.

Dnevnica
foto: TV Vijesti

„Igor je sportski pristupio ovoj emisiji. A sportisti znaju da su dobre pripreme preduslov da se ostvari rezultat. I to je to. Odličan primjer kako napraviti rezultat i na ovom polju“, kazali su iz produkcije Fabrika ideja multimedija koja proizvodi Dnevnicu.

Poslovi koje je obavljao u emisiji su bili uglavnom na terenu ali na kraju se oprobao i kao trgovac u salonu rasvjete. Pomagao je majstorima da postave vodovodne cijevi, otčepe kanalizaciju, urade zaštitnu ogradu na saobraćajnici, poprave fasadu...

Dnevnica
foto: TV Vijesti

„Nije bilo teško kako sam očekivao, ali ni upola lako kako sam mislio da će bit'. Fizički nije nikakav problem, ali emotivno... To je posebno“, kazao je prvi Ironman triatlonac iz Crne Gore.

Porodica za koju je toga dana radio, zaradio i prikupljao pomoć živi u stanu u okviru zgrada za kolektivni smještaj, koji je do pred emisiju bio potpuno neuslovan. A onda je Agencija za stanovanje odlučila da promijeni stanje i sve adaptira u mjeri mogućeg. Na kraju dana zahvaljujući majstorima agencije sve je izgledalo mnogo ljepše. Kada se tome doda Igorov rad i prikupljena pomoć, rezultat je očekivan.

Dnevnica
foto: TV Vijesti

„Ovo što sam radio je ništa u odnosu na ono sa čim se svakodnevno suočava ova samohrana majka. Ne mogu ni da zamislim kakve sve borbe ona vodi. Mi smo ih samo malo pokrenuli. Ali ona će morati dalje“, kazao je Majer nakon završenog snimanja emisije sumirajući utiske. On je dodao da mu je bilo drago da učestvuje u Dnevnici i da svako mašta da makar jednom bude dio eve priče. „ Mi svi želimo da pomognemo drugima, samo treba neko da nas pokrene. Jednim telefonskim pozivom ste vi pokrenuli mene i evo što se napravilo. Jednu porodicu smo usrećili“, zaključio je prvi Ironman triatlonac iz Crne Gore.

Večerašnja epizoda Dnevnice je na programu TV Vijesti u 20 sati. Pokrovitelji i prijatelji projekta su IDEA prodavnice.

Bonus video: