Katić: Zdravstveni sistem funkcioniše, ali situacija nije dobra

Katić kaže da je zaključavanje u ovom momentu nešto što bi trebalo da doprinese i pripremama za ljetnju sezonu

6716 pregleda 1 komentar(a)
Katić, Foto: Printscreen YouTube
Katić, Foto: Printscreen YouTube

Zdravstveni sistem u Herceg Novom trenutno funkcioniše, ali u otežanim uslovima rekao je u Bojama jutra na TV Vijesti Stevan Katić, predsjednik Opštine Herceg Novi.

"Prethodnih desetak dana imali smo komunikaciju sa Ministarstvom zdravlja. Bilo je određenih ispomoći kada je u pitanju zdravstveni sistem i bolnica Meljine, neki ljekari iz Doma zdravlja su dežurali tamo i došla je neka ispomoć sa sjevera Crne Gore. Juče je došao i još jedan doktor u Dom zdravlja. Tako da sistem funkcioniše, ali govorimo generalno o tome da situacija nije dobra jer ovo se drži kao na nekim staklenim nogama, iz razloga što se može desiti da može doći do dodatnog oboljevanja i ljekara i doktora i da budemo u većem problemu", rekao je Katić.

Katić kaže da je zaključavanje u ovom momentu nešto što bi trebalo da doprinese i pripremama za ljetnju sezonu.

" Ukoliko sve bude islo nekom predviđenom dinamikom, ona bi trebala da se odvija u odnosu na onu predhodnu sezonu makar na nekom nivou 50% od 2019. godine. Vidim i u razgovoru sa hotelijerima i sa turističkim radnicima, da već postoji određeno interesovanje posebno sa istočnog i ruskog tržišta, kao i sa regiona. Tako da u svakom slučaju ukoliko ova turistička sezona ne bude na nivou 2019. godine, onda je zaista u problem i za primorje i cuijelu Crnu Goru. Mora se definitivno voditi računa i o ekonomiji, ali u ovom momentu je prioritet da se očuva zdravlje ljudi i da se ublaži ova situacija. Ja sam u svakom slučaju optimista, mislim da bi sve moglo da bude dobro, pod uslovom da sve ovo što se desava sa ovom koronom i disciplinom građana bude na većem i značajnijem nivou", naveo je Katić.

Bonus video: