I pored zabrane kretanja: Autobuski međugradski saobraćaj obavlja se neometano

Međutim, autoprevoznici nezadovoljni najavljuju protest za 17. mart - ali i zahtijevaju razgovore sa nadležnima

4300 pregleda 2 komentar(a)
Autobuska stanica Podgorica, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Autobuska stanica Podgorica, Foto: Screenshot/TV Vijesti

I bez obzira na zabrane kretanja građana izvan Podgorice, Cetinja, Nikšića, Plužina, Herceg Novog i Ulcinja, po najnovijim mjerama, autobuski međugradski saobraćaj obavlja se neometano.

"Sa obzirom na to da je ovo relativno rano još uvijek nema nikakvih promjena u odnosu na prethodne dane. Niko od prevoznika nije najavio da neće održavati neki polazak. Još uvijek je rano da prognoziramo da li će biti manji broj putnika ili ne. Stanje je uobičajeno za ovaj period na autobuskoj", istakao je za Boje jutra na TV Vijesti Dragan Mrvaljević, menadžer drumskog saobraćaja - Autobuska stanica Podgorica.

Međutim, autoprevoznici nezadovoljni najavljuju protest za 17. mart - ali i zahtijevaju razgovore sa nadležnima.

"Prva smo branša koja je zatvorena, to je skoro godinu dana da uopšte nismo uspostavili normalno putovanje. Pomoć koju smo dobili za sada je vrlo mala, to su bile samo plate u većem broju slučajeva svega 50% minimalnih bruto zarada. Za svo to vrijeme što pojedinačno, što kao udruženje šaljemo dopise Ministarstvu, šaljemo kompanijama sa kojima sarađujemo koje su u državnom vlasništvu i na sve to nemamo nikakav odgovor. Ono što smo tražili i što generalno zahtijevamo je sastanak sa ministrima Spajićem, Milatovićem i Bojanićem. Što se nas tiče pozvani su da prisustvuju premijer i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, kako bi im na tom sastanku mi iznijeli naše probleme. Mi smo branša od javnog značaja, sve naše poslovanje evo godinu dana ide iz minusa u minus. Ako i zanemarimo tu materijalnu stranu, ono što najviše pogađa naše autoprevoznike i što budi najveće nezadovoljstvo je što nas niko ne uvažava. Ni toliko da nas evo ne primaju kako ni predhodna vlast, tako ni ova sad tih dva sata da odvoje za nas kako bi ih upoznali sa problemima." istakao je Milan Stanović, predstavnik jednog autoprevoza.

Bonus video: