Do sada vakcinisana 63 korisnika Komanskog mosta

Direktor Zavoda Vaselj Dušaj kazao da su, od ukupno 114, saglasnost za vakcinaciju dobili za 106 korisnika

3017 pregleda 3 komentar(a)
Dušaj, Foto: TV Vijesti
Dušaj, Foto: TV Vijesti

Direktor Zavoda Komanski most Vaselj Dušaj saopštio je da u toj ustanovi trenutno nema korisnika pozitivnih na koronavirus.

"Imali smo slučajeve prije mjesec dana i bilo je oko 39 djevojaka i jedan muškarac, ukupno 40 korisnika, koji su bili pozitivni. Srećom svi su 8. februara izasli iz izolacije i stanje je stabilno", kazao je Dušaj za Boje jutra na TV Vijesti.

Istakao je da su kao ustanova u obavezi da za svakog korisnika pribave saglasnost za vakcinaciju.

"Od ukupnog broja naših korisnika 114, mi smo dobili 106 saglasnosti da mogu da budu vakcinisani. Tu saglasnost daje staratelj ili organi starateljstva. Taj postupak se sprovodi preko Centra za socijalni rad."

Za sada je vakcinisano 63 korisnika, a ta aktivnost će se, kako je rekao, nastaviti i narednih dana.

"Prijavilo se oko 20 zaposlenih koji su izrazili želju da se vakcinišu, a za sada se vakcinisalo samo 11. Zato sto je određeni broj zaposlenih je bio pozitivan na koronu, a onda po preporukama iz Instituta za javno zdravlje posle korone mora proći najmanje mjesec dana, a najbolje bi bilo posle 2 ili 3 mjeseca da se uradi vakcinacija, nakon negativnog testa na koronavirus", dodao je Dušaj.

tu se, kako je istakao, radi vrlo stručno.

"Mi imamo našeg doktora opšte medicine koji prati svakodnevno njihovu zdravstvenu situaciju, zatim dolazi ekipa iz Instituta za javno zdravlje, koji prvo urade pregled pa onda konstatuju da li i koji korisnik može biti vakcinisan.

Dušaj je kazao kako imaju dovoljno zaštitne opreme. "Dobijamo, kupujemo, ne fali po tome pitanju ništa. Razumije se da sada imamo potrebu više da potrošimo. Najbitnije je da svi zaposleni se trude maksimalno da ispostuju sve mjere Instituta za javno zdravlje i da zaštitimo od korone virusa ovu populaciju jer to i zaslužuju", kazao je direktor Zavoda Komanski most.

Bonus video: