Bošković: Prosvjetni radnici svoj posao rade najbolje što mogu, uz maksimalna odricanja

Slavka Bošković, v.d. predsjednika Sindikata prosvjete Crne Gore je u gostovanju u Bojama jutra istakla i da očekuje da će prosvjetnim radnicima biti isplaćen dopunski rad

4166 pregleda 23 reakcija 23 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Drugo polugodište školske godine donijelo je razne nove izazove, a prosvjetni radnici svoj posao rade najbolje što mogu uz maksimalna odricanja iako njihov socijalno-ekonomski status nikada nije bio savršen, istakla je u "Bojama jutra" na TV Vijesti Slavka Bošković, v.d. predsjednika Sindikata prosvjete Crne Gore.

"Nastavniku je sada teže jer on u 30 minuta mora prenijeti učenicima sadržaj, vodeći računa i o metodama, ciljevima i zadacima, a na kraju mora ispoštovati i ishode. Sve to negdje vrši veliki pritisak na nastavno osoblje", kazala je Bošković i skrenula pažnju na to da je svaki treći nastavnik u Podgorici bio zaražen.

"Kada je potrošena snaga onda pada imunitet i zato sada imamo veliki broj oboljelih", upozorava Bošković.

Istakla je i da očekuje da će prosvjetnim radnicima biti isplaćen dopunski rad.

"Dio našeg dijaloga socijalnog koji smo vodili tokom prethodne i ove godine je usmjeren upravo na to. To treba precizno evidentirati i naravno platiti", kazala je, te dodala da Sindikat očekuje od naležnih i da odgovorno prate situaciju i da ni u jednom trenutku ne potcijene značaj zdravlja u odnosu na značaj školske godine.

"Takođe, ono što je nevjerovatno je da prosvjetne radnike svrstavaju u 6 grupu za vakcinaciju. Uz dužno poštovanje svih ostalih, prosvjetni radnici su u mnogo većem riziku, jer mi moramo svakodnevno obavljati zadatke", zaključila je.

Bonus video: