Jokić: Ne znamo koji je motiv napada, ali je sigurno zločin iz mržnje

"Mi svjedočimo nasilju posljednjih par mjeseci intezivno. Čini mi se da postoji neki trend rasta nasilja, pogotovo javnog nasilja na ulici", kazala je predsjednica Upravnog odbora LGBT Forum Progres Bojana Jokić povodom napada na člana Foruma i štićenika Skloništa za LGBTIQ osobe

5912 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Kada seksualnu manjinu napadate u predjelu genitalija, to jasnu poruku šalje, svakom ko hoće da je vidi, poručila je u "Bojama jutra" na TV Vijesti predsjednica Upravnog odbora LGBT Forum Progres Bojana Jokić povodom napada na člana Foruma i štićenika Skloništa za LGBTIQ osobe, te dodala da je sigurna da je riječ o zločinu iz mržnje.

"Naravno, taj krst koji je vrlo precizno iscrtan po grudima štićenika, takođe šalje jednu dodatnu poruku. Možemo je tumačiti na ovaj ili onaj način, svako individualno vidi i svako sebi daje za pravo da tumači to. Ja sam juče na društvenim mrežama imala dosta upita od strane naroda, šta bi moglo biti u pitanju. Mi prosto ne znamo, može biti u pitanju da je vjerski motivisano, može biti politički, može biti mržnja prema seksualnim manjinama, a da je sve ostalo nadovezano na to, ali to je ono što će na kraju istraga utvrditi" istakla je.

Jokić je dodala da ovaj slučaj govori da nasilje u Crnoj Gori ne staje.

"Mi svjedočimo nasilju posljednjih par mjeseci intezivno. Čini mi se da postoji neki trend rasta nasilja, pogotovo javnog nasilja na ulici", kazala je.

Jokić je rekla i da će insistirati da policija i tužilaštvo ovaj slučaj dovedu do kraja.

Bonus video: