Dnevnica sa Slavkom Vranešom: Akcija na visokom nivou

U večerašnjoj epizodi Dnevnice koja je snimana u Pljevljima, akter je jedan od najvisočijih košarkaša ikada, čuveni igrač velikih regionalnih, evropskih i NBA timova – Slavko Vraneš

15845 pregleda 142 reakcija 6 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Slavko Vraneš je u svom rodnom gradu radio u nekim od najznačajnijih privrednih subjekata. Iako je dobar dio života proveo u Pljevljima priznaje da je u Dnevnici prvi put sišao u kop rudnika uglja i prvi put imao priliku da upozna čuveni teretni kamion, takozvani „damper“. Pomagao je i svojim sugrađanima u termoelektrani koji brižno rade kako bi dobar dio Crne Gore bio snabdjeven električnom energijom. Bio je i hotelski radnik, spremao sobe, služio goste... A od svega mu je, kako je kazao, najkomplikovanije bilo da vodi računa da ne razbije hotelsku rasvjetu dok je posluživao goste u restoranu.

Dnevnica
foto: TV Vijesti

„Čitav dan proveden sa ekipom emisije bio je za mene veliko zadovoljstvo. Srećan sam što ste mi omogućili da učestvujem i da budem dio vas“, kazao je Vraneš ekipi Dnevnice nakon završenog snimanja.

A njegova misija u kojoj je radio i prikupljao sredstva imala je za cilj da se pomogne jednoj šestočlanoj porodici iz pljevaljskog naselja Moćevac, koja živi u teškim socijalnim i materijalnim uslovima. Njihova želja je da jednom, ukoliko budu imali mogućnosti, kupe baraku. Samo da više ne budu podstanari. A Slavkova želja bila je da im pomogne da makar zakorače u ostvarenje tog sna.

Dnevnica
foto: TV Vijesti

„U rodnim Pljevljima osvojiti ovakav trofej, ispuniti srce ljubavlju i pomoći ljudima kojima je pomoć potrebna je za mene još jedna velika pobjeda“, kazao je čuveni košarkaš.

Iz produkcije Fabrika ideja multimedija ističu da je Slavko Vraneš u svakom smislu veliki čovjek.

Dnevnica
foto: TV Vijesti

„Dok je radio izazivao je veliku pažnju gdje god se pojavi. Kroz emisiju sa njim i mi smo imali priliku da upoznamo nešto što je privilegija malog broja ljudi. Građani Pljevalja i Crne Gore vole ovog košarkaškog diva, a sigurni smo da će nakon emisije, kada ga upoznaju kao radnika poslova koje njegovi prijatelji, rođaci i komšije svakodnevno rade, ta ljubav biti multiplicirana“, kazali su iz produkcije.

Da li je uspio da vozi kamion „damper“, da li je lakše usisavati ili „lopatati“, kako izgleda okačiti zavjese nekome ko je visok 230 cm, da li je uspio da pomogne ostvarenju želja jedne porodice, gledajte u novoj epizodi Dnevnice koja je na programu TV Vijesti večeras u 20 sati.

Pokrovitelji emisije Dnevnica su IDEA prodavnice.

Bonus video: