Radoman: Situacija u Budvi bolja, od 1.000 slučajeva prije deset i više dana do 220

"Kada gledamo unazad 10 i više dana, brojke su bile alarmantne. Budva je bila opština koja je prešla cifru od 1000 kovid pozitivnih osoba, što je na broj stanovnika, bili smo ne samo najugroženija opština u CG, već u regionu. Onda su uvedene mjere koje su se odnosile i na Budvu i na Tivat i moram reći da je došlo do velikog pomaka i na jučerašnji dan nešto preko 220 kovid pozitivnih, što je za 3/4 manje

21457 pregleda 102 reakcija 19 komentar(a)
Blažo Radoman, Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti
Blažo Radoman, Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti

Zamjenik budvanskog Doma zdravlja, Blažo Radoman, za Boje jutra, kazao je da je epidemiološka situacija u ovom gradu bolja.

"Kada gledamo unazad 10 i više dana, brojke su bile alarmantne. Budva je bila opština koja je prešla cifru od 1000 kovid pozitivnih osoba, što je na broj stanovnika, bili smo ne samo najugroženija opština u CG, već u regionu. Onda su uvedene mjere koje su se odnosile i na Budvu i na Tivat i moram reći da je došlo do velikog pomaka i na jučerašnji dan nešto preko 220 kovid pozitivnih, što je za 3/4 manje. Ja uvijek kažem da je rezultat toga to što su građani postali svjesni. Sve te poruke koje smo slali putem medija, da moraju da se pridržavaju osnovnih mjera, da održavaju distancu, nose maske, da vode računa o higijeni ruku i to je dalo rezultate. Kada pogledate i dvije kovid ambulante koje funckinišu u sklopu Doma zdravlja Budva, upravo iz tog razloga mi smo bili jedini Dom zdravlja koji je imao dvije ambulante, redovi su višestruko manji."

Kada je riječ o daljem radu Doma zdravlja i eventualnom popuštanju mjera za Budvu, Radoman napominje da sve zavisi od nadležnih.

"Vidjećemo od broja kovid pozitivnih kako ćemo organizovati rad, vjerovatno dva ujutro i jedan popodne. A opšta smjena radi redovno,tri ljekara su u opštoj smjeni - dva prijepodne, jedan poslijepodne. Dovoljno je da vam kažem da jei preko 40 osoba u Domu zdravlja Budva od početka pandemije do danas i samo bilo kovid pozitivno, skoro svi koji su radili u toj crvenoj zoni su bili kovid pozitivni. Dobrovoljno su se javili nakon opravka da rade na kovid ambulantama. Ja zaista očekujem da će se vrlo jedan kratki period produžiti a onda ići na popuštanje mjera jer gledajuci broj, došlo je do ogromnog pada. Veliki broj naših sugradana se oporavio i to me raduje. "

Bonus video: