Putovanja u vrijeme pandemije: Može se desiti da se zemlja zatvori, ili da dobiješ koronu...

Dok su do 2020. tražili pristupačnije karte, sada je glavo pitanje – gdje su jeftiniji testovi

3317 pregleda 41 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Dok većina nas još od prošle godine ne prelazi granice Crne Gore, postoje i oni koji ipak putuju. I mada su putovanja drugačija i neizvjesnija, pa ih nije lako isplanirati, jedna porodica iz Hrvatske poručuje da su u jeku pandemije oni rezervisani za prave avanturiste.

Lenka, Miroslav, Liza, Arsen i Oton žive za putovanja.

Avanturistički duh ove porodice nije porazila ni pandemija.

"Nama je najveći problem oko korone što sam ja iz Slovenije, pa nam je teško doći do Slovenije, a drugo mi smo dugo planirali da bi nabavili kamper, i to smo napravili i mi jesno putovali u doba korone, ali najviše kamperom tako da smo obišli Poljsku, Češku, Švajcarsku, bili smo i po Sloveniji i Hrvatskoj, a avionom u Grčku i Tanzaniju za Novu godinu."

Miroslav kaže da je najveći problem što se ne zna da li će se nešto promijeniti kroz nekoliko dana i može se desiti da imaš kartu koju ne možeš iskoristiti.

"Može se desiti da se zemlja zatvori, ili da dobiješ koronu pa da ostaneš tamo u karanteni, mislim da moraš biti malo hrabriji da odeš sa djecom na putovanje, jer puno stvari se može promjeniti na koje možeš uticati, zar ne. Ali kad ideš na odmor, ideš pod pretpostavkom da si opušten pa i taj problem riješiš u hodu", priča Miroslav.

Iako su putovanja u doba koronavirusa drugačija, izazovnija, svojim primjerom, ova složna petočlana porodica, koja živi u Rijeci, pokazuje da su moguća. A dok su do 2020. tražili pristupačnije karte, sada je glavo pitanje – gdje su jeftiniji testovi.

Budući da su oduvijek Lenka i Miroslav pasionirani zaljubljenici u putovanja, uspješno ruše mit da se sa djecom ne može putovati. I dok ističu da im je najdraža destinacija Oman, napominju da su njihove pustolovine uvijek pune anegdota.

Za kraj ovaj simpatični peterac poručuje da im je najvažnije da su uvijek na okupu, a njihova naredna destinacija nadaju se da će biti jug Italije.

Bonus video: