Dnevnica sa Markom Lasicom: Tim može sve!

Uspješni nikšićki rukometaš i reprezentativac Crne Gore Marko Lasica je akter emisije koja je snimljena u njegovom rodnom gradu, a koja je za cilj imala pomoć jednoj talentovanoj djevojčici i njenoj porodici.

20931 pregleda 47 reakcija 4 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

U večerašnjoj epizodi gledaoci će upoznati jednu mladu i talentovanu Nikšićanku koja ima svoje snove i koja zbog loše socijalne i materijalne situacije nije u mogućnosti da razvija svoj talenat. Marko Lasica i ekipa Dnevnice pokušali su da pomognu.

Dnevnica
foto: TV Vijesti

„Snimajući emisiju upoznali smo dosta mladih i talentovanih osoba koje nijesu u mogućnosti da se bave onim što vole i za čem su nadareni, zbog nedostatka novca. Slična situacija je bila i u Nikšiću. Teški uslovi odrastanja ojačaju ili oslabe ljude. To je individualno, ali zajedničko svima je da moraju proći trnovit put da bi ostavrili svoje snove. Vjerujemo da će naša nova prijateljica uspjeti da ostvari svoj san i zablista na velikoj sceni. A njena porodica popraviti materijalnu situaciju“, kazali su iz produkcije Fabrika ideja multimedija koja realizuje projekat Dnevnica.

Dnevnica
foto: TV Vijesti

Marko Lasica je u namjeri da zaradi i prikupi novac za porodicu kojoj je pomagao, radio kao pomoćni radnik u logističkom centru, pomagao je instruktoru za obuku novih vozača i radio u štampariji.

Dnevnica
foto: TV Vijesti

„Tim može sve!“, kazao je crnogorski rukometaš nakon završenog snimanja. „Želim ovoj porodici da im život protekne kao što je nama današnji dan. U pozitivnom duhu i prijatnoj atmosferi radnog ambijenta“. On je dodao da mu se prvi put dešava „osjećaj poput ovoga“, i da mu je „srce puno što je imao priliku da nekoga usreći“. Lasica je nakon snimanja pozvao sve ljude dobre volje da „izađu u susret ljudima kojima je pomoć potrebna“. A njemu je emisija, kako ističe, „dala podstrek da nastavi da, koliko je u njegovoj moći, pomaže i drugim ljudima“. Dodaje da mu je puno srce i da mu je dan donio dobru energiju koja će ga držati dugo. „Ako je moguće da se ovo ponovi, ja sam vam na raspolaganju kad opet dođem u Nikšić na ljeto“, kazao je Lasica na kraju.

Večerašnja epizoda sa Markom Lasicom je na programu TV Vijesti u 20 sati.

Projekat Dnevnica podržan je od strane IDEA prodavnica.

Bonus video: