dr Vjera Bojović gostovala u bojama jutra

U Nikšiću je do sada vakcinisano 700 osoba: Nijesu zabilježene veće nuspojave

"Zaista molimo sve građane da se prijavljuju na broj 1717 gdje operateri raspoređuju po starosnim i indikacionim grupama", istakla je dr Vjera Bojović iz Doma zdravlja Nikšić

10157 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Screenshot/TV Vijesti
Foto: Screenshot/TV Vijesti

U Niksiću je do sada vakcinama protiv koronavirusa vakcinisano 700 osoba od toga 645 Sputnjik V i 55 Sinofarm vakcinom, kazala je u Bojama jutra na TV Vijesti dr Vjera Bojović iz Doma zdravlja Nikšić.

Do sada je za vakcinaciju prijavljeno 5.600 osoba.

"Juče je počela vakcinacija Sinofarmovom vakcinom indikacione grupe 80 i više godina. Za sada smo dobili 1.950 doza Sinofarmove vakcine. Očekujemo već narednih dana da ćemo početi drugu indikacionu grupu. Ukupno je vakcinisano 350 pacijenata starijih od 80 godina od ukupno prijavljenih 767. A od toga pokretnih je 477, jedan dio ćemo vakcinisati kući sa Sinofarmovom vakcinom narednih dana. Zaista molimo sve građane da se prijavljuju na broj 1717 gdje operateri raspoređuju po starosnim i indikacionim grupama", istakla je Bojović.

Kod vakcinisanih nijesu zabilježene veće tj. neočekivane nuspojave kaže Bojović i dodaje da je to ono to je ono što su očekivali, temperatura i lokalne promjene na mjestu aplikacije i bol koja nije bila jaka u predjelu ruke.

Bojović kaže i da je vakcinacija mogla ići brže, te da im fali osoblja kao i u ostalim opštinama u Crnoj Gori.

"Vakcinisano je 345 zdravstvenih radnika. Naravno i da je moglo više, ali to je na dobrovoljnoj osnovi", dodaje Bojović.

Preporučujemo za Vas