Jokić: Kapaciteti kovid odjeljenja u kotorskoj bolnici su popunjeni, ovo je pitanje borbe i za ekonomski opstanak

"Sada se ulažu maksimalni napori, da Ministarstvo zdravlja, Opšta bolnica Kotor i mi kao dio lokalne samouprave sve učinimo da se bolnica u Kotoru opremi sa takozvanim kiseoničnim mjestima kroz cijelu bolnicu kako bi se mogao i povećati kapacitet kovid kreveta"

13122 pregleda 9 komentar(a)
Jokić, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Jokić, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Epidemiološka situacija u Kotoru je stabilna, ali su kapaciteti kovid odjeljenja u kotorskoj bolnici popunjeni rekao je u Bojama jutra na TV Vijesti predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić.

"Juče smo imali taj neki broj koji je bio malo niži, pa se nadamo da je to upravo ono što su donijele te nove mjere, jer sve ovo do sada je bila posljedica onoga što se ranije dešavalo. Sada se ulažu maksimalni napori, da Ministarstvo zdravlja, Opšta bolnica Kotor i mi kao dio lokalne samouprave sve učinimo da se bolnica u Kotoru opremi sa takozvanim kiseoničnim mjestima kroz cijelu bolnicu kako bi se mogao i povećati kapacitet kovid kreveta. Više puta sam ponovio, nije više ovo pitanje samo borbe za živote i zdravlje naših sugrađana, ovo je sada pitanje borbe za naš ekonomski opstanak. Ukoliko ovu epidemiju ne stavimo pod kontrolu i ne pošaljemo u nekom doglednom vremenu sliku o Crnoj Gori kao destinaciji koja je bezbjedna za dolazak, ukoliko na taj način ne stvorimo preduslove da imamo ljetnju sezonu, bojim se da bi posjledice bile nesagledive", istakao je Jokić.

On je kazao da ako na današnji dan Opština Kotor, koja je uvijek važila za jednu od bogatijih, ima ozbiljne finansijske probleme, a Opština Tivat uzima dugoročni kredit da bi funkcionisala, onda je jasno da ukoliko ne bude ove sezone da će se to odraziti na cijelu državu i na život svakog građanina.

Bonus video: