Zeković: U podgoričkim kovid ambulantama tokom prethodnog vikenda pregledano skoro hiljadu pacijenata

"Najveći broj građana se žali upravo na gužve ispred kovid ambulanti i na dužinu čekanja na pregled. Molim građane za još malo strpljenja, jer mi već neko vrijeme najavljujemo i planiramo reorganizaciju kovid službe u glavnom gradu", kazala je dr Aldijana Zeković iz kovid ambulante za odrasle u zdravstvenom objektu Centar

6070 pregleda 2 komentar(a)
Zeković, Foto: Printscreen YouTube
Zeković, Foto: Printscreen YouTube

Tokom prethodnog vikenda u podgoričkim kovid ambulantama pregledano je skoro hiljadu pacijenata.

"Tačno 999 građana, od čega je 90 djece u pedijatrijskoj kovid ambulanti. Ako uporedimo sa prethodnom radnom sedmicom, to je za nekih 25 odsto manje bilo tokom vikenda", kazala je u "Bojama jutra" na TV Vijesti dr Aldijana Zeković iz kovid ambulante za odrasle u zdravstvenom objektu Centar.

"Iako mi kao zdravstveni radnici dajemo sve od sebe i maksimum od naših kapaciteta, najveći broj građana se žali upravo na gužve ispred kovid ambulanti i na dužinu čekanja na pregled. Molim građane za još malo strpljenja, jer mi već neko vrijeme najavljujemo i planiramo reorganizaciju kovid službe u glavnom gradu. To je način upravo da se smanje gužve, čekanja i da se obezbijedi bolja informisanost građana o njihovom putu kroz zdravstveni sistem od samog početka, od kad im se pojave prvi simptomi do izlječenja", kazala je.

Dodala je da domovi zdravlja imaju dovoljno brzih antigenskih testova, te istakla da se dnevno obavi oko 77 rendgenskih snimanja za kovid pacijente.

"U toku vikenda taj broj je bio nešto manji, pa smo za dva dana vikenda imali 91 snimanje. Pri čemu treba naglasiti zbog naših pacijenata, da se snimanje za kovid pozitivne pacijente u Centru za radiološku dijagnostiku vikendom radi prijepodne, a radnim danima nakon 14h", rekla je.

Bonus video: