Radenović: Povećan broj oboljelih i hospitalizovanih u Beranama, bolnica ima dovoljno medicinskog kadra

"Ukupan kapacitet u bolnici je 90 bolničkih postelja. Međutim, ukoliko broj zaraženih bude rastao taj broj kreveta ćemo i povećavati", rekao je internista Opšte bolnice Berane i istakao da u bolnici trenutno nemaju djece oboljele od kovid infekcije

5880 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Posljednjih deset dana povećava se broj pacijenata u beranskoj bolnici, kazao je u "Bojama jutra" na TV Vijesti dr Nikodin Radenović, internista Opšte Bolnice Berane.

"Imamo povećan broj oboljelih i hospitalizovanih pacijenata na Intezivnom odjeljenju. Kapacitet Infektivnog odjeljenja je trenutno 72 bolesničke postelje, koje su popunjene ali zbog povećanog broja oboljelih dodali smo još 18 kreveta. Tako da je ukupan kapacitet u bolnici 90 bolničkih postelja. Međutim, ukoliko broj zaraženih bude rastao taj broj kreveta ćemo i povećavati", rekao je i istakao da u bolnici trenutno nemaju djece oboljele od kovid infekcije.

Doktor ističe da bolnica ima dovoljno medicinskog kadra.

"Mislim da smo u vrhu pružanja medicinskog zbrinjavanja kovid infekcija u Crnoj Gori. Pored infektologa u liječenju kovid bolesnika prisutni su internisti i četiri anesteziologa. Trenutno imamo samo jednog ljekara koji je kovid pozitivan i u dobrom je zdravstvenom stanju. A od srednjeg medicinskog kadra jednu medicinsku sestru", dodao je.

Bonus video: