Đurović: Crna Gora u Moskvi dobila promociju vrijednu milion eura

"Što se tiče makar Rusije imaćemo dobru sezonu u svakom slučaju 50% od 2019"

10729 pregleda 45 reakcija 12 komentar(a)
Ivana Đurović, Foto: Printscreen
Ivana Đurović, Foto: Printscreen

Državna sekretarka za turizam Ivana Đurović rekla je gostujući u Bojama jutra na TV Vijesti da imamo plan za ovu turističku sezonu.

„Mogu da kažem da je Crna Gora na sajmu u Moskvi dobila promociju vrijednu milion eura, i sama sam prilično iznenađena. To su pročitale desetine miliona ruskih građana, svi ruski mediji, novinske agencije, svi portali. Povećano je interesovanje i ruskih turoperatora, što nekako upućuje da obzirom da i Rusija ima poslovni interes u pitanju su stotine letova, koji se mogu realizovati. Što se tiče makar Rusije imaćemo dobru sezonu u svakom slučaju 50% od 2019".

Naše granice su već otvorene, nisu zatvorene za razliku od mnogih zemalja u Evropi.

Đurović je dodala i da imaju neke pokazatelje da možemo računati na dio zapadne Evrope ali sve će se znati kada Evropska komisija potpuno definiše svoj stav, i kada sve zemlje budu imale svoju strategiju i za ulazak i izlazak turista. Naravno tu su Srbija, Bosna, Albanija, Kosovo, tržiste Kazahstana, Iraela, kaće Đurović i dodaje da mi imamo 95% potvrđene letove iz Izraela i očekujemo ih vrlo brzo ali da je je Kazahstan najavio direktne letove za Crnu Goru koji trebaju da počnu tokom aprila.

Naše granice su već otvorene, nisu zatvorene za razliku od mnogih zemalja u Evropi. Potreban je negativan PSR test za sada za strance, potvrda o vakcinaciji ili antigenski test.

Na pitanje je li nam predsezona propala, Đurović odgovara.

„Vidite nije realno toliko očekivati predsezonu. Moram da kažem da poslednjih godina nama predsezona nije naročito značajna. Vrijeme je da ljudi prestanu da razmišljaju u istom kontekstu u kojem su razmišljali 2018., 2019. godine. Mi treba da brinemo o toj nekoj sezoni nakon ljeta, na septembar i oktobar.

Evropska komisija se bavi kovid pasošima. Ta očekivanja nisu utemeljena i nema podataka da bi to bilo moguće očekivati. Svakako se svi nadamo da ćemo dobiti tražene vakcine što prije, zavisi naravno i od naših građana koliko budu spremni i koliko budu željeli da se vakcinišu. U svakom slučaju mislim da smo na dobrom putu, ističe Đurović.

Nadamo se da će sezona početi 1. maja.

Bonus video: