Dnevnica sa Isakom Šabanovićem: Lijepo je nekome pomoći

Mladi crnogorski pjevač i regionalna zvijezda Isak Šabanović je jedan svoj dan odvojio kako bi se posvetio humanitarnom radu i pokušao da pomogne jednoj djevojci koja živi prilično teškim životom brinući o svojoj bolesnoj majci u kući koja nema elementarne uslove za život

26908 pregleda 100 reakcija 29 komentar(a)
Isak Šabanović, Foto: TV Vijesti
Isak Šabanović, Foto: TV Vijesti

Iako je Isak Šabanović Bjelopoljac koji živi u Podgorici, ovoga puta je na poziv ekipe emisije radio u Baru.

Iz produkcije Fabrika ideja multimedija ističu da će praksu da akter ne mora raditi u opštini u kojoj živi imati i u narednim epizodama.

„Čitav dan se radilo nekoliko poslova i priznajem da sam se umorio, ali u glavi mi je bila misao da mogu da pomognem i to mi je dalo snagu da radim. Drago mi je ako sam u timu sa Dnevnicom i ostalim humanim ljudima uspio da makar malo doprinesem nečijem kvalitetnijem životu“, kazao je Isak.

On ističe da je po prirodi jako emotivan i da je bio na ivici suza.

„Lijep je osjećaj kada nekome pomognemo, ali ja sam se svo vrijeme trudio da ne zaplačem“, kazao je nakon završenog snimanja.

Emisija u Baru imala je za cilj da se prikupi pomoć za jednu dvadesetšestogodišnju djevojku koja svoju mladost provodi mnogo drugačije nego njene vršnjakinje.

Ona putuje svakoga dana pedesetak kilometara kako bi radila i zaradila da ona i njena bolesna majka mogu da prežive.

„Za razliku od mnogih djevojaka koje nakon posla ili fakulteta razmišljaju kako da provedu dan i gdje da izađu, ova djevojka nema takav luksuz. Ona nakon posla žuri da uključi infuziju svojoj bolesnoj majci. I tako iz dana u dan. Kuća u kojoj žive je trošna. Krov prokišnjava, zidovi su oronuli i vlažni... Smatramo da niko ne treba da živi u takvim okolnostima i pokušali smo da uz podršku humanih ljudi pomognemo da se stanje popravi“, kazali su iz produkcije.

Oni su istakli da je velika pomoć ovoj poodici stigla od Žena Bara velikog srca koje u svakoj misiji Dnevnice daju svoj ogroman doprinos. Tako je bilo i ovoga puta.

A podrška je stigla i od Crvenog krsta, privrednika Bara i ostalih humanih ljudi.

Isak Šabanović je radio kao prodavac i radnik u građevinskoj firmi, kao prodavac i dostavljač u knjižari, a pomagao je i u dnevnoj bolnici.

„Logično je da ne može mijenjati doktora, ali i u bolnici je potrebno održavati higijenu, oprati i očistiti ponešto, dezinfikovati, dodati doktoru i sestri što zatraže, porazgovarati sa pacijentima... Na stovarištu i u knjižari je bio odličan. Šarmantan i zabavan. Gledaoci su ga upoznali kao izvanrednog pjevača, ali će se iznenaditi koliko dobro zna da se snađe i na drugim poslovima“, kazali su iz produkcije.

Ističu da je Isak imao i nekoliko prijatnih iznenađenja tokom snimanja, a gledaoci će večeras moći da vide ko ga je to iznenadio.

Dnevnica sa Isakom Šabanovićem je na programu TV Vijesti večeras u 20 sati.

Emisija Dnvnica podržana je od IDEA prodavnica.

Bonus video: