Boljević: Crna Gora će dobiti još 200.000 doza vakcine Sputnjik V

"Srbija će u bližoj budućnosti biti glavni izvoznik za ovaj region. Tako da će Crna Gora sigurno u daljoj budućnosti kupovati sigurno Sputnjik V kod Srbije. To će biti za neko lakše, jeftinije, brže i sigurnije", kazao je Boljević

50145 pregleda 745 reakcija 92 komentar(a)
Boljević, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Boljević, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Od dogovorenih 50.000 doza ruske vakcine Sputnjik V u Crnu Goru je za sada je stiglo 10.000.

Gostujući u Bojama jutra na TV Vijesti dr Sergej Boljević, član pregovaračkog tima za vakcine iz Rusije, kazao je da očekuje da će Crna Gora za dva mjeseca dobiti još 200.000 doza.

"Ide sve po planu. Sputnjik V sada je već priznat u 55 zemalja svijeta. Sada to sve treba napraviti u velikim količinama, to će biti za nedelju ili dvije dana. A onda će doći u Crnu Goru još 200.000 doza, koje će stići u aprilu ili najdalje maju", istakao je on.

Boljević je rekao i da Rusija ne stiže da proizvede dovoljan broj vakcina.

"Srbija će u bližoj budućnosti biti glavni izvoznik za ovaj region. Tako da će Crna Gora sigurno u daljoj budućnosti kupovati sigurno Sputnjik V kod Srbije. To će biti za neko lakše, jeftinije, brže i sigurnije", kazao je Boljević.

Boljević je istakao i da se u Rusiji trenutno koristi i sprej Sputnjik V koji štiti mjesec dana i da će to najvjerovatnije koristiti djeca.

Na pitanje koju bi vakcinu primio sa evropskog tržišta, Boljević je rekao AstraZeneku.