Janićijević: Pola stanovništva u Izraelu primilo obje doze vakcine, smanjen broj zaraženih na dnevnom nivou

"Juče je bilo 466 inficiranih, a prekjuče 942. A ako uporedimo sa periodom od prije vakcinacije, tada su brojevi bili do 10.000 na dnevnom nivou.“ kazala je za Boje jutra na TV Vijesti Sandra Janićijević koja već duže od dvije decenije živi u Tel Avivu

7813 pregleda 133 reakcija 1 komentar(a)
Janićijević, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Janićijević, Foto: Screenshot/TV Vijesti

U Izraelu je preko pola stanovništva primilo obje doze vakcine protiv koronavirusa.

To je smanjilo broj inficiranih na dnevnom nivou kazala je za Boje jutra na TV Vijesti Sandra Janićijević koja već duže od dvije decenije živi u Tel Avivu odakle se uživo javila.

"Juče je bilo 466 inficiranih, a prekjuče 942. A ako uporedimo sa periodom od prije vakcinacije, tada su brojevi bili do 10.000 na dnevnom nivou.“ kazala je ona.

U Izraelu se ipak i dalje nose maske.

"Ne postoje neka ograničenja, više je u smislu da npr. ljudi koji nisu vakcinisani moraju da se prekontrolišu i da dođu sa negativnim PCR testom ukoliko hoće da prisustvuju koncertu. Za sada još uvijek nisu otvorene diskoteke i pozorišta. A sve ostalo je vraćeno u normalu", rekla je Janićijević.

Ona je primila vakcinu Fajzer.

"Mi smo ovdje svi digitalno povezani sa Ministarstvom zdravlja. Sve ide preko mobilnih telefona. Imate aplikaciju, preko koje možete sve. Da zakažete pregled kod specijaliste, tako smo imali odjeljak u aplikaciji da zakažemo vakcinu i dobijete termin za revakcinu odmah na revakcinaciji. Od momenta od kada sam se prijavila za vakcinaciju, mislim da sam čekala oko nedelju dana da primim prvu dozu vakcine“

Bonus video: