"JAVNI SKUPOVI DOPRINIJELI"

Muratović: U bjelopoljskoj bolnici tri puta više pacijenata nego prije 15 dana

"Svako odstupanje od mjera, neminovno dovodi do povećanja broja oboljelih", kazao je Muratović

8858 pregleda 6 komentar(a)
Erol Muratović u uključenju u Boje jutra, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Erol Muratović u uključenju u Boje jutra, Foto: Screenshot/TV Vijesti

U bjelopoljskoj bolnici je danas tri puta više pacijenata nego prije pola mjeseca, kazao je u Bojama jutra na TV Vijesti dr Erol Muratović, koordinator Kovid odjeljenja Opšte bolnice Bijelo Polje ističući da su tome doprinijeli javni skupovi kojih je bilo u prethodnom periodu.

"Do prije 15 dana mi smo imali na kovid odjeljenju 13 pacijenata, a sada ih trenutno ima 45. Imamo tri puta veći broj pacijenata. Svako odstupanje od mjera, neminovno dovodi do povećanja broja oboljelih", kazao je.

Muratović ističe da je popunjeno 80 odsto kapaciteta kovid odjeljenja.

"To su uglavnom srednje teški i teški pacijenti. 12 pacijenata je životno ugroženo. Najmlađi pacijent ima 44 godine, trenutno je stabilnih parametara. Najstariji ima 91 godinu", dodao je.

Muratović kaže da je u Domu zdravlja do sada vakcinisano 397 osoba, a počela je i imunizacija populacije starosti od 75 do 80 godina.

Kazao je i da su vakcinisana 103 zdravstvena radnika, te da je revakcinacija u toku.

"Previše značaja se daje nekim nebitnim neželjenim dejstvima poslije vakcine. Ono što se javlja najčešće su povišena temperatura, malaksalost, bol na mjestu uboda. To je nešto što se javlja poslije svake vakcine. Vakcina je nešto jedino što u ovom trenutku može da spasi život. Cjelokupna terapija koju mi dajemo tj. terapija koja otklanja simptome i predupređuje neke komplikacije, koje su veoma poznate, ali na samu bolest ni jedan lijek apsolutno ne djeluje. Tako da je vakcina jedini spas", upozorio je.