Marinković Dubljević: Nisam mogla dobiti pomoć od Fonda, jer nisam imala vremena da ispoštujem sve procedure

"Bez obzira što sam znala da su u Austriji bolnice pune, odlučila sam da pokušam i imala sam sreću da su ga prihvatili. To se odigralo vrlo brzo. Ja kada sam vidjela u kakvom je on stanju i koliko bi trajale te procedure, ja sam odlučila da ga prebacim samoinicijativno" rekla je Dragana Marinković Dubljević, supruga Dragutina Dubljevića koji se nalazi na liječenju u Austriji

6108 pregleda 5 komentar(a)
Dragana Marinković Dubljević, Foto: Screenshot
Dragana Marinković Dubljević, Foto: Screenshot

Dragutin Dubljević (47) je 4. decembra prošle godine primjen u Klinički centar zbog posljedica izazvanih virusom korona.

Nekoliko dana kasnije priključen je na respirator.

Prognoze pulmologa bile su loše, pa je njegova supruga Dragana odlučila da ga prebaci u Austriju na liječenje, ne znajući u tom trenutku da li njen suprug može da preživi transport.

Kasnije su organizovane humanitarne akcije i broj za donacije.

Danas, skoro četiri mjeseca kasnije, njen suprug se probudio iz kome, njegovo zdravstveno stanje ide na bolje, ali je još na respiratoru i ne zna se do kada će biti tako.

Gostujući u Bojama jutra na TV Vijesti Dragana Marinković – Dubljević istakla je da nije mogla dobiti pomoć od Fonda zdravstva jer nije imala vremena da ispoštuje sve procedure.

"Bila sam motivisana saznanjem da država Crna Gora ima potpisan ugovor o liječenju crnogorskih državljana u Austriji. Imala sam pomoć Austrijske ambasade da potražim kliniku baš u Austriji, isključivo zbog tog ugovora. Bez obzira što sam znala da su u Autriji bolnice pune, odlučila sam da pokušam i imala sam sreću da su ga prihvatili. To se odigralo vrlo brzo. Ja kada sam vidjela u kakvom je on stanju i koliko bi trajale te procedure, ja sam odlučila da ga prebacim samoinicijativno. Tada sam znala da će to biti o mom trošku, ali samo sam gledala kako da ga spasim i kako da ostane živ jer to mi je bio prioritet." istakla je Marinković – Dubljević.

Jedan dan dan liječenja košta oko tri i po hiljade eura.

"Suština je da on dođe do stanja da se može skinuti sa respiratora, pa bi onda mogao da nastavi liječenje i ovdje u Crnoj Gori", rekla je Marinković Dubljević.

Bonus video: