Bošnjak: Država treba da ima finansijska sredstva koja će omogućavati da se redovno isplaćuje alimentacija

Poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković istakla je da će se zakon odnositi samo na djecu kao izdržavana lica

4606 pregleda 2 komentar(a)
Vuksanović Stanković i Bošnjak u Bojama jutra, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Vuksanović Stanković i Bošnjak u Bojama jutra, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Ženski klub Skupštine Crne Gore koji čine poslanice svih partija predložiće Skupštini usvajanje posebnog Zakona o alimentacionom fondu, a poslanica Demokratskog (DF) i potpredsjednica Skupštine Branka Bošnjak istakla je gostujući u Bojama jutra na TV Vijesti da očekuje da zakon počne da se primjenjuje najkasnije do početka naredne godine.

"Mi smatramo da država treba da ima finansijska sredstva koja će omogućavati da se redovno isplaćuje alimentacija, a zatim da ona potražuje od neodgovornih roditelja ono što se duguje i što su po sudskoj presudi dužni da plaćaju svojoj djeci. U tom smislu mislim da država može iz budžeta da planira ta sredstva, a poslije može da naplati i uvede i kamatu. Tako da se roditeljima ne isplati da budu neodgovorni. Fond se može puniti na različite načine", istakla je Bošnjak.

Poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković istakla je da će se zakon odnositi samo na djecu kao izdržavana lica.

"Država će imati obavezu da kada sazna da jedan roditelj ne plaća alimentaciju, pokrene krivični postupak protiv njega", rekla je ona

Pogledajte gostovanje:

Bonus video: