Ugostitelji: 10 zahtjeva Vladi, moraju imati osjećaja i za nas

"Ako uzememo u obzir da mi 13 mjeseci ne radimo, zato što je ugostiteljstvo upravo žarište transmisije virusa, onda smo mišljenja da bi mi itekako trebali da se nađemo na prioritetnoj listi za vakcinaciju" istakla je Bojana Otašević, jedna od članica NVO Ugostitelji Crne Gore

10356 pregleda 12 komentar(a)
Otašević, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Otašević, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Kako bi prevazišli krizu koja, kako kažu iz nevladine organizacije (NVO) Ugostitelji Crne Gore, za ovu branšu traje već 13 mjeseci, u narednim danima uputiće zahtjeve Vladi i nadležnim institucijama.

"Mi smo pripremili 10 zahtjeva koje ćemo uputiti ka Vladi. Svjesni smo da država nema u ovom trenutku novca i da rade najbolje što mogu, ali moraju imati osjećaja i za nas. Pored zahtjeva koji će se odnositi na produženje i davanje subvencija za zaposlene, bez obzira da li su poslodavci izmirili obaveze prema državi, mišljenja smo da zaposleni kojih ima skoro 24.000 u ugostiteljstvu u Crnoj Gori ne smiju da ostanu bez minimalnih zarada. Tražićemo moratorijume na kredite zaposlenih. A ono na čemu ćemo definitivno staviti akcenat jeste vakcinacija. Ako uzememo u obzir da mi 13 mjeseci ne radimo, zato što je ugostiteljstvo upravo žarište transmisije virusa, onda smo mišljenja da bi mi itekako trebali da se nađemo na prioritetnoj listi za vakcinaciju" istakla je Bojana Otašević, jedna od članica NVO Ugostitelji Crne Gore.

Bonus video: