završena sistematizacija

Mikijelj: U "Morskom dobru" je četvrtina zaposlenih višak, nećemo ići ka partijskom zapošljavanju

Prosječna plata u ovom preduzeću bila je 1.000 eura, a plan je da zarade budu smanjene za 30%

8079 pregleda 112 reakcija 22 komentar(a)
Mikijelj, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Mikijelj, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Novi direktor JP "Morsko dobro" Mladen Mikijelj gostujući u Bojama jutra TV Vijesti kazao je da je završena sistematizacija u tom preduzeću, te da je četvrtina zaposlenih višak.

"Nacrt sistematizacije dostavljen je sindikatu, zajedno sa novim kolektivnim ugovorom i programom socijalnog staranja licima koja će nažalost izgubiti posao. Planiramo da smanjimo broj zaposlenih sa trenutnih 83, na 63. To je najbolji dokaz da nećemo ići ka partiskom zapošljavanju, već ćemo tekuće troškove koji su bili enormi maksimalno smanjiti", rekao je Mikijelj.

Prosječna plata u ovom preduzeću bila je 1.000 eura, a plan je da zarade budu smanjene za 30%

"Doći ćemo u situaciju da nekih 800.000 eura na godišnjem nivou, samo na osnovu ta dva dokumenta uštedimo. Prosječna plata je bila na nivou od 1.000 eura, nije postojalo radno mjesto gdje je plata bila manja od 750 eura", istakao je on.

Mikijelj je saopštio i da je završena revizija ugovora u vezi Luke Budva te da će ta informacija vjerovatno danas biti upućena Vladi.

"Ne bih još uvijek otrivao sve detalje, jer taj dokument nije još stigao do resorsnog ministarstva. Mogu reći da je došlo do situacije da je jedan od najvažnijih resursa sa kojima raspolaže država Crna Gora usmjeren direktno ka određenom pravnom licu bez adekvatne tenderske procedure, zasnovanog na određenim ulaganjima koja nisu bila plod ulaganja u skladu sa projektnom dokumentacoijom. Divlju gradnju su određeni ljudi legalizovali i smatrali kao neko investiciono ulaganje, zbog kojeg su taj jedan važan resurs ustupili određenom privatnom licu na korišćenje", rekao je Mikijelj.

Preporučujemo za Vas