Na sistem elektronske fiskalizacije prešlo oko 2.000 obveznika

"Sada će se automatskim uparivanjem podataka u našem sistemu ocijeniti koliko njih ispunjava ove kriterijume i ima izmirene obaveze"

4647 pregleda 0 komentar(a)
Vuletić, Foto: cgnews.me
Vuletić, Foto: cgnews.me

Oko dvije hiljade poreskih obveznika prešlo je na sistem elektronske fiskalizacije, dok je oko 800 privrednika počelo aktivno da koristi sistem preko kojeg je za tri mjeseca evidentirano više od milion i po računa, kazala je u "Bojama jutra" na TV Vijesti Milica Vuletić iz Uprave prihoda.

Vuletić je istakla da se oko hiljadu privrednika prijavilo za finansijsku pomoć države, a narednih dana znaće da li imaju pravo na nju.

"Ova podrška bila je namijenjena svim licima koja posluju u ugroženim djelatnostima, koja pređu na elektronsku fiskalizaciju 2021. godine i koja imaju izmirene obaveze po osnovu poreza i doprinosa. Sada će se automatskim uparivanjem podataka u našem sistemu ocijeniti koliko njih ispunjava ove kriterijume i ima izmirene obaveze. Pa će u narednim danima početi i isplata te finansijske podrške direktno na račune poreskih obveznika. A tom aktivnošću će se baviti i Ministarstvo ekonomskog razvoja", istakla je.

Bonus video: