Dnevnica sa Dževdetom Pepićem: Čas humanosti i solidarnosti

Ekipa koja radi Dnevnicu je uradila više po pitanju teških ekonomsko socijalnih pitanja u Crnoj Gori nego praktično sve naše institucije. Dnevnica je pokrenula nadu da ljudskost i empatija još uvijek stanuju u Crnoj Gori“, istakao je akter večerašnje emisije

22113 pregleda 708 reakcija 10 komentar(a)
Pepić, Foto: Dnevnica
Pepić, Foto: Dnevnica

U večerašnjoj epizodi Dnevnice koja je snimana u Tuzima akter je profesor istorije i građanski aktivista Dževdet Pepić. On je u namjeri da pomogne jednoj porodici koja živi na ivici apsolutnog siromaštva radio u školi poslove domara i higijeničara, čistio ulice, kosio travnjake, sipao gorivo na pumpi, bio konobar ... Iz produkcije Fabrika ideja multimedija, koja producira emisiju, kazali su da je Pepić u „međuvremenu organizovao i prikupljanje donacija među svojim prijateljima, te svojom posvećenošću i humanim pristupom akciji učinio da jedna petočlana porodica spokojnije nastavi život“.

Dževdet Pepić
foto: Dnevnica

Nakon završenog snimanja profesor je bio prepun emocija ističući da je u životu učestvovao u brojnim emisijama i uradio mnoge, ali da je Dnevnica kod njega prvo proizvela pozitivnu tremu, a nakon toga osjećaj ogromnog zadovoljstva zbog rezultata akcije.

Dževdet Pepić
foto: Dnevnica

„Ovaj dan biće sigurno jedan od najljepših dana u mojem životu, jer sam doprinio da jedna porodica na određeno vrijeme bude srećna. Nadam se da će moj rad i donacije svih dobrih ljudi, doprinijeti da roditelji i djeca kojoj smo namijenili pomoć stanu na svoje noge i žive kvalitetnijim životom“, kazao je Pepić. On je pozvao sve koji su u mogućnosti da ne okreću glavu na primjere siromaštva u zajednici. „Pored nas imamo gladnih familija, gladne djece. Dešava se da komšija nema, a sa druge strane mnogi prosipaju hranu. Hajde da učinimo sve što možemo da ovo društvo postane bolje i da ne gledamo više potresne scene siromaštva“, kazao je na kraju snimanja emisije Pepić i dodao da je „izuzetno zadovoljan što je učestvovao u ovom projektu“.

Dževdet Pepić
foto: Dnevnica

„Ekipa koja radi Dnevnicu je uradila više po pitanju teških ekonomsko socijalnih pitanja u Crnoj Gori nego praktično sve naše institucije. Dnevnica je pokrenula nadu da ljudskost i empatija još uvijek stanuju u Crnoj Gori“, istakao je akter večerašnje emisije.

Kako je profesor istorije servisirao kotlove u školi, čistio hodnike, koliko je težak posao ljudima koji održavaju čistoću, da li je teže biti konobar ili sipati gorivo, da li je i koliko sredstava prikupio, gledajte večeras u 20 sati na TV Vijesti u Dnevnici sa Dževdetom Pepićem.

Bonus video: