Nadležni još sprovode izviđaj povodom slučaja Simijanovića

Nadležni su pokrenuli izviđaj o boravku lažnog diplomate u našoj zemlji, a osim pasoša provjeravali su i da li im je predao falsifikovanu vozačku dozvolu izdatu u američkoj saveznoj državi Mičigen

4466 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Stevan Simijanović priveden je prije skoro dva mjeseca u Nikšiću i kasnije se utvrdilo da je imao lažni diplomatski pasoš Sjedinjenih Američkih Država, a tokom posjete se sastao sa potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem.

Nadležni su pokrenuli izviđaj o njegovom boravku u našoj zemlji, a osim pasoša provjeravali su i da li im je predao falsifikovanu vozačku dozvolu izdatu u američkoj saveznoj državi Mičigen. Nisu ništa otkrili iako su tražili provjeru i od Interpola, ali im još nije stigao nikakav odgovor.

"Iz izvještaja o grafološkom vještačenju proizilazi da je izvršenim ispitivanjem konstatovano da obrazac spornog dokumenta pokazuje određene elemente zaštite. Međutim, u nedostatku zvaničnih informacija o načinu izrade i zaštite obrazaca ovoga tipa nije moguće donijeti pouzdan zaključak o autentičnosti dostavljenih obrazaca spornih dokumenata", kazala je Vesna Krivokapić, zamjenica rukovodioca u nikšićkom Osnovnom državnom tužilaštvu.

Te noći, dodaju iz Tužilaštva, u automobilu novosadskih tablica kojim je upravljao Simijanović je bila I Marija Havrilov. Zanimljivo je da je riječ o članici srpskog pokreta Zavetnici, čiji motiv dolaska nije utvrđen, pa ni sa kim se ovdje sastajala. Što se tiče nikšićkih istražitelja, to što je Simijanović imao lažan diplomatski pasoš, nije posao za njih već kolege iz Podgorice, jer je, sporni dokument priložio recepciji hotela „Ambasador“. Zbog toga ga, kako kažu, nisu pritvorili.

"S obzirom da nije postojala osnovana sumnja da je navedeno lice na teritoriji Opštine Nikšić izvršilo krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti imenovani kritičnom prilikom, po nalogu tužiteljke, nije lišavan slobode niti je privođen kod iste radi saslušanja, već je isti pristupio u CB Podgorica radi davanja obavještenja..." - dodala je Krivokapić.

Simijanović je Crnu Goru napustio četiri dana nakon date izjave podgoričkoj policiji, a na većinu pitanja o njegovoj posjeti nema odgovora. Poznato je međutim, da Simijanović još od đačkih dana druguje sa ministrom pravde Vladimirom Leposavićem, sa kojim se viđao u Crnoj Gori, ali i u Beogradu. Nameće se pitanje da li njihovi susreti imaju ikakve veze sa sastankom lažnog diplomate i Abazovića koji tvrdi da je čitava priča o tome preuveličana i da nisu povrijeđeni nacionalni interesi Crne Gore.

Bonus video: