Vujović tvrdi da je zadovoljio sve propise, država mu ne omogućava da unaprijedi rad svoje auto škole

"Kupio sam kamion isključivo po instrukcijama Ministarstva saobraćaja i po zakonima Crne Gore. Sve sam ispunio, inače nijesam neznavena stranka jer sam po struci saobraćajni inženjer i sudski vještak više decenija", kaže Vujović

13515 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Nikšićanin Ratko Vujović tvrdi da mu država ne omogućava da unaprijedi rad svoje auto škole i dobije licencu za obuku vozača C kategorije uprkos tome što je poštovao sve propise.

Za dozvolu je podigao kredit od 14.000 eura ali njeno izdavanje navodno koči Ministarstvo prosvjete, koje optužuje za nestručnost i neodgovornost. Iz ovog resora nijesu odgovorili na Vujoviceve optužbe, ali ni gdje je zapelo kod dobijanja dozvole.

"Kupio sam kamion isključivo po instrukcijama Ministarstva saobraćaja i po zakonima Crne Gore. Sve sam ispunio, inače nijesam neznavena stranka jer sam po struci saobraćajni inženjer i sudski vještak više decenija", kaže Vujović.

Iako je zadovoljio sve zakonske propise, ovaj kamion već mjesecima čeka da se neko na njemu obuči.

Komisiju koja je radila procjenu optužuje za nestručnost.

"Toliko je komisija stručna da sam tog jednog člana komisije morao da učim šta je najveća dozvoljena masa i šta je masa vozila, pročitaj na 14 strani zakona. Ako je Mašinski fakultet rekao da je u redu, zakon, MUP, ko je ta osoba da ne poštuje to", pita Vujović.

Tročlanoj komisiji u kojoj, kako tvrdi, ne sjedi niko iz struke, tokom četiri mjeseca morao je da donese mnogo papira, ali nijedan nije bio dovoljno dobar. Zato je bio prinuđen da angažuje advokata.

"Ja sam očekivala da ćemo mi dobiti nalaz komisije i o tome se izjasniti. Nama to nije omogućeno. Primijetila sam kao advokat da je ovdje potpuno odsustvo poznavanja Zakona o upravnom postupku, a to su službenici koji su u drugostepenom organu i koji to moraju da znaju", objašnjava advokatica Vera Mijanović.

Iz Ministarstva prosvjete nijesmo dobili odgovor gdje je zapelo kod izdavanja licence, a otezalo se i sa uručenjem završnog rješenja, navodno kako bi istekli rokovi za žalbu.

Ratko Vujović ipak poručuje da ga čekaju prvi kandidati za obuku i da neće odustati.

Bonus video: