Protesti širom CG zbog obljube devetogodišnje djevojčice: "Pokažimo djeci da ćemo ih zašititi"

"Biće organizovano okupljanje, pozivaju se svi građani koji žele da se pridruže da sa sobom ponesu plišanu igračku i da je ostave tokom ili nakon okupljanja", poručila je u "Bojama jutra" na TV Vijesti Kristina Mihailović iz Udruženja Roditelji

9818 pregleda 20 reakcija 18 komentar(a)
Mihailović, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Mihailović, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Ažurirano: 12.04.2021. 11:51h

Nakon što je prije nekoliko dana obljubljena devetogodišnjakinja u Podgorici danas će u više gradova biti ogranizovani protesti građana.

"Biće organizovano okupljanje, pozivaju se svi građani koji žele da se pridruže da sa sobom ponesu plišanu igračku i da je ostave tokom ili nakon okupljanja. Biće organizovano u Kotoru, na Cetinju, u Tivtu, Herceg Novom, Budvi. U Podgorici je u 16:30h, u Baru 17:30h, u Nikšiću u 16:30h. To su uglavnom glavni gradski trgovi. Vjerujem da će biti još gradova. Vjerujemo da će ovo imati vrlo jasnu poruku. Ovdje pričamo o ljudskim pravima o nečemu što vrlo lako možemo da riješimo, o nečemu što je neophodno da bi naša djeca bila sigurna. Važno je da pokažemo da su bezbjedni i da ćemo ih zaštititi", poručila je u "Bojama jutra" na TV Vijesti Kristina Mihailović iz Udruženja Roditelji.

Povezani članci

12. April 2021.

Pedofili napadaju, registra ni na vidiku

Mihailović kaže da u Crnoj Gori postoji neka vrsta registra lica osuđenih za krivična djela protiv polne slobode učinjenih nad djecom.

"Mi smo sa Ministarstvom pravde dogovarali da se oformi registar. Tu ima dosta neriješenih pritanja, kako da bude organizovan, ko može da mu pristupi, da li da bude javan. Treba ga unaprijediti. Sa druge strane imamo veliki broj koraka koji su neophodni da bi uopšte mogli da kažemo da su djeca zaštićena. Počev od izuzetno niskih kazni. Imali smo kaznu od deset mjeseci. Imamo slučaj dječaka od 13 godina kojeg je više puta silovao njegov nastavnik od 64 godina, koji je za to dobio devet godina zatvora. Djevojčicu od 12 godina je seksualno zlostavljao čovjek od 47 godina, za šta je dobio deset mjeseci kazne. Djevojčicu od deset godina seksualno zlostavljao čovjek od 46 godina, kazna jedna godina zatvora. To su zaista neprimjerene kazne", podsjetila je Mihailović.

Bonus video: