Identitet Igora i Vladimira Božovića utvrdili i na osnovu otisaka

Iz UP navode da je interesantno da je lokacija vile u blizini granice Španije i Portugalije, kako bi u slučaju potrebe, brzo prešli iz jedne države u drugu i time promijenili područje policijske nadležnosti

5750 pregleda 1 komentar(a)
Igor Božović, Foto: TV Vijesti
Igor Božović, Foto: TV Vijesti

Iako su Igor i Vladimir Božović posjedovali lažna putna dokumenta, njihov identitet ubrzo nakon hapšenja potvrđen je najprije na osnovu fotografija, a kasnije i na osnovu otisaka prstiju.

To su "Vijestima" saopštili iz Uprave policije, odgovarajući na pitanja o lišavanju slobode dva visokopozicionirana člana kavačkog kriminalnog klana u Portugalu.

Iz te institucije pojasnili su da je akcija ciljanog traganja za njima otpočeta odmah po raspisivanju međunarodnih potjernica 2017. godine.

"Ostvarena je direktna saradnja sa više inostranih službi kroz međunarodnu operativnu policijsku saradnju, kao i posredstvom mreže timova za ciljano traganje ENFAST i Europola. Tokom preduzetih aktivnosti prikupljena su brojna saznanja o kretanju navedenih lica u nekoliko evropskih zemalja, gdje se posebno izdvajaju Španija i Portugalija.

Kroz međunarodnu operativnu policijsku saradnju izvršeno je više provjera mogućih lokacija skrivanja u ove dvije države u gradovima Valensija i Badahoz u Španiji, kao i Monte Gordo u Portugalu. Nakon više nedjelja aktivnog ciljanog traganja, na području Portugalije, suženo je područje na kojem su se ova lica krila, da bi se daljim terenskim provjerema došlo do lokacije vile u malom gradiću Redondo”.

Iz UP navode da je interesantno da je lokacija vile u blizini granice Španije i Portugalije, kako bi u slučaju potrebe, brzo prešli iz jedne države u drugu i time promijenili područje policijske nadležnosti.

Bonus video: