Od zvaničnika vakcinisani samo Borovinić Bojović i Abazović, bez odgovora od Đukanovića i Krivokapića

Bečić poziva građane da se vakcinišu, a on će to kaže učiniti javno i nema favorita među vakcinama.

30326 pregleda 167 reakcija 29 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Prvu vakcinu koja je stigla u Crnu Goru Sputnjik V ,23.februara primila je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

Od najviših državnih funkcionera do danas se vakcinisao samo još potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, poručivši da nema strah od britanske Astra Zeneka vakcine.

"Ako može 23 miliona Britanaca da se vakciniše, možemo i mi“, kazao je tada Abazović.

Kada će se vakcinisati predsjednik države Milo Đukanović elektronskim putem pitali smo još prije 15 dana ali do danas nijesmo dobili odgovor.

Ni iz kabineta predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića danas nijesmo saznali hoće li se premijer vakcinisati i kojom vakcinom?

Predsjednik Parlamenta Aleksa Bečić još se nije vakcinisao a na pitanje kada će to učiniti odgovara:

" Imajući u vidu da su visoki funkcioneri opozicije napali ranije ministarku zdravlja gospođu Borovinić Bojović, da je time što je primila vakcinu oduzela mogućnost da se spasi nečiji život koji je mnogo ugroženiji, a kako ne bi bilo zloupotreba i u mom slučaju polazeći od toga da sam mlad čovjek i manje ugrožena grupa, sačekaću da se vakcinišu građani koji su ugroženiji od mene, a zatim primiti vakcinu, uz prethodno utvrđivanje broja antitijela kako bi se utvrdio i stepen potrebe za vakcinom", kazao je Bečić.

Bečić poziva građane da se vakcinišu, a on će to kaže učiniti javno i nema favorita među vakcinama.

Od najviših državnih funkcionera u regionu, prvu Fajzerovu vakcinu krajem decembra prošle godine primila je predsjednica srpske Vlade Ana Brnabić.Prije 10 tak dana i predsjednik Srbije. Aleksandar Vučić u mjestu Rudna Glava kod Majdanpeka primio je kinesku Sinofarm vakcinu.

Njegov primjer samo dan kasnije slijedilo je 75.000 građana ove zemlje .

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović vakcinu je primio jos u januaru dok su se sredinom marta, Astra Zenekom, takođe pred kamerama vakcinisali predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i ministar zdravstva Vili Beroš.

Astra Zenekom, koja je od svih vakcina najvise bila na udaru, zbog stvaranja rijetkih krvnih ugrusaka, vakcinisao se u martu i državni vrh Slovenije- u istom danu premijer Janša, predsjednik Pahor, te šef Parlamenta Igor Zorčič. Cilj im je bio da tako motivisu sopstvene građane na imunizaciju.

Bonus video: