Prošlo je šest godina: I dalje se ne zna ko je ubio Markovića

Zabrinjavajuće je to što je ubistvo Markovića tek jedno od čak više od 50 u ratu škaljarskog i kavačkog klana a gdje egzekutori još nijesu poznati

30733 pregleda 21 reakcija 3 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Na današnji dan, prije tačno šest godina i dalje nepoznate osobe ispalile su kišu metaka u nekadašnjeg funkcionera Liberalnog saveza Crne Gore - Sašu Markovića.

Ko je tog dana u bečićkom naselju Ivanovići, po do sada prikupljenim dokazima, greškom ubio Markovića, ni do danas nema odgovora.

"Postoje neka operativna saznanja da je moguće da se radi o zamjeni da je meta ustvari bio Goran Đuričković, ali još uvijek je taj predmet u toku tako da ne možemo sa sigurnošću reći da je to tačno", rekao je Vesko Nedović, inspektor budvanske policije.

Zabrinjavajuće je to što je ubistvo Markovića tek jedno od čak više od 50 u ratu škaljarskog i kavačkog klana a gdje egzekutori još nijesu poznati.

Rijetki su slučajevi gdje su poznati pomagači, kao u slučaju ubistva škaljarca Dalibora Đurića snajperom iza zidina spuškog zatvora, koje je ogolilo sve slabosti našeg bezbjednosnog sistema a za koje su osuđeni Dejan Pavićević i Miloš Trbo.

"Oni su prvostepeno osuđeni na višegodišnje kazne zatvora, 18 i 16 godina zatvora", rekao je Saša Čađenović.

Ova presuda koju je potvrdio Apelacioni sud jedina je pravosnažna za neko od ubistava u krvavom sukobu kotorskih klanova koji traje već sedam godina.

Pravda je spora pa je tako tek u četvrtak počelo suđenje za ubistvo Cetinjanina Radomira Đuričkovića u oktobru 2016. godine. Za ovaj zločin terete se Mario Milošević, Vukan Vujačić i Igor Mašanović.

"Svi su negirali izvršenje krivičnog djela i Mario Milošević je rekao da ima određene dokaze koji impliciraju da on nije bio u vremenu izvršenja u mjestu izvršenja", kazao je punomoćnik porodice Đuričković, Damir Lekić.

U brojnim drugim slučajevima suđenja traju a koliko će Tužilaštvo uspjeti da dokaže svoje tvrdnje javnost će znati vjerovatno tek za godinu, koliko će najmanje proći do prve prvostepene presude.

Bonus video: