Stanari zgrade ispod Ljubovića i dalje čekaju: Nelegalne lamele nisu srušene

Iako su još ranije donijeli rješenje o rušenju, urbanističko-građevinska inspekcija Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma tvrdi da i dalje ne može da sruši ove nelegalne lamele

15594 pregleda 38 reakcija 29 komentar(a)
Foto: Screenshot/TV Vijesti
Foto: Screenshot/TV Vijesti

Stanari zgrade ispod brda Ljubović u Podgorici i dalje čekaju da se njihovom životnom prostoru vrati stari sjaj, koji su narušile tri neleglano izgrađene lamele koje se bukvalno naslanjaju na njihovu.

Iako su još ranije donijeli rješenje o rušenju, urbanističko-građevinska inspekcija Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma tvrdi da i dalje ne može da sruši ove nelegalne lamele.

Kada im se ovim povodom Televizija Vijesti obratila krajem februara, iz Ministarstva su kazali da ne mogu pristupiti rušenju prije odluke Upravnog suda, kome se investitor ovog objekta "PS gradnja" žalio zbog donijetog rješenja o rušenju.

Krajem marta, Upravni sud odbacio je ovu žalbu.

Sada je, kažu iz inspekcije Ministarstva urbanizma, loptica u dvorištu Glavnog grada kome je investitor "PS gradnja" podnio zahtjev za legalizaciju objekta ali je njihov zahtjev odbijen.

A dok se ne završi taj postupak, ruke inspekcije, odnosno njihovog preduzeća za rušenje "Zaštita prostora Crne Gore" biće i dalje vezane.

Tako se i dalje prolongira ova saga koja je počela još 2018.te godine kada je donijeto rješenje o rušenju B i D lamele, a godinu kasnije i rješenje o rušenju lamele C.

U međuvremenu, investitor "PS gradnja" ne samo što je podigao šest spratova plus potkrovlje, već su se u neke stanove uselili i stanari.

Ipak, u nevladinom sektoru nemaju sumnje da se ne smije dozvoliti da se ovako izgrađeni objekti naposljetku legalizuju.

Jednog od vlasnika firme "PS Gradnja", Bojana Petričevića, Specijalno tužilaštvo je 2019. godine označilo kao jednog od organizatora četrnaestočlane kriminalne grupe koja je od 2011. do kraja 2018. godine utajom poreza, prevarama i pranjem novca oštetila državu za preko četiri miliona eura.

Taj novac, članovi kriminalne organizacije iskoristili su, kako tvrdi Tužilštvo, za izgradnju nekretnina, kupovinu vozila i lične potrebe.

Bonus video: