Putovanje kroz magični svijet filma: Edukativna emisija “Kinestezija”

Neka od najvećih filmskih ostvarenja današnjice nastala su na osnovu stripa ili njegovom ekranizacijom. Da li je moderno doba interneta na neki način pobijedilo strip? Može li ovaj umjetnički izraz i u budućnosti imati svoje mjesto i čitalačku publiku koja je vjerna opipljivom papiru? Koji su to napoznatiji strip filmovi i da li ih jednako vole i djeca i odrasli, u prvoj emisiji „Kinestezija“ govoriće Vuk Perović, crnogorski filmski kritičar

7681 pregleda 0 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Film je vezivno tkivo raznih podtema koje će činiti veliku sliku emisije "Kinestezija". O temama kao što su film i strip, film i društvo, film i ritam, film i zvuk, filmska šminka, vizuelni stil i sl, pričaće ličnosti iz filmske branše. Priča će teći iz perspektive svakog gosta ponaosob, iz njihovog stava i osjećaja prema temi kroz koju želi da filmsku umjetnost približi široj publici. Gledaoci će u emisiji imati priliku da nauče nešto novo filmu, da se upoznaju sa radom ovih ličnosti i dobiju mnoštvo dobrih preporuka za gledanje filmova i istraživanje raznih drugih oblasti povezanih sa filmom.

Perović
Perovićfoto: TV Vijesti

Neka od najvećih filmskih ost varenja današnjice nastala su na osnovu stripa ili njegovom ekranizacijom. Da li je moderno doba interneta na neki način pobijedilo strip? Može li ovaj umjetnički izraz i u budućnosti imati svoje mjesto i čitalačku publiku koja je vjerna opipljivom papiru? Koji su to napoznatiji strip filmovi i da li ih jednako vole i djeca i odrasli, u prvoj emisiji „Kinestezija“ govoriće Vuk Perović, crnogorski filmski kritičar.

Emisiju „Kinestezija“, autorke Tine Kuzman, TV Vijesti realizuje uz podršku Filmskog centra Crne Gore.

Bonus video: