Podnijeli inicijativu: Jedrenje proglasiti za strateški sport Boke

“Da se zaštite, kako bi se se trajno te lokacije proglasile od javnog interesa i da bi klubovi mogli da podignu kvalitet rada. Ako bi to uspjeli naš sport bi mogao da napreduje i da bude pogodan za dalji razvoj..."

3203 pregleda 5 komentar(a)
Boje jutra- Filip Petričević, Foto: Printscreen YouTube
Boje jutra- Filip Petričević, Foto: Printscreen YouTube

Jedriličarskih klubovi „Jugole Grakalić“ iz Herceg Novog, „Delfin“ iz Tivata, „Lahor“ iz Kotora i „Jovo Dabović 1947“ iz Baošića, podnijeli su inicijativu da se jedrenje proglasi za strateški sport Boke.

Filip Petričević, predsjednik kluba Lahor, istakao je za Boje jutra na TV Vijesti, da je ključno rješavanje problema lokacija na kojim ti klubovi funkcionišu već decenijama.

“Da se zaštite, kako bi se se trajno te lokacije proglasile od javnog interesa i da bi klubovi mogli da podignu kvalitet rada. Ako bi to uspjeli naš sport bi mogao da napreduje i da bude pogodan za dalji razvoj...Sa obzirom na to da je Crna Gora zemlja koja izlazi na more, jedrenju bi trebalo posvetiti više pažnje i podrške. Imamo zemlje koje ne izlaze na more, a tom sportu posvećuju mnogo više pažnje i žele da svojoj omladini pruže taj način rekreacije sporta i stila života.”

Inicijativa je upućena Ministarstvu ekologije, prostornog planirana i urbanizma, a jedriličari očekuju i razumijevanje lokalnih samouprava.

Bonus video: