"Protekla 24 časa nismo imali smrtnih slučajeva"

Mitrović: U nikšićkoj bolnici 20 kovid pacijenata životno ugroženo, zaražen jedan medicinski radnik

"Oko 150 naših medicinskih radnika vakcinisano je u ovom trenutku. To nije ni veliki, ni mali broj. Moramo uzeti u obzir da je veliki broj naših radnika bio i zaražen koronavirusom, pa mora proći određeni period da bi se vakcinisali." istakao je Mitrović

2892 pregleda 3 komentar(a)
Mitrović u Bojama jutra, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Mitrović u Bojama jutra, Foto: Screenshot/TV Vijesti

U nikšićkoj bolnici se trenutno liječi 69 kovid pozitivnih pacijenata, od kojih je 30 sa težom kliničkom slikom, a 20 je životno ugroženo.

Kako je kazao direktor bolnice Marko Mitrović za Boje jutra na TV Vijesti sedam pacijenata je na neinvazivnoj ventilaciji.

"Protekla 24 časa nismo imali smrtnih slučajeva, vidite i sami da je značajan pad broja zaraženih pacijenata u opštini Nikšić. Juče je bilo 18 novozaraženih pacijenata, u odnosu na period prije nekih četiri nedjelje kada je bilo do 120 pacijenata. To je značajan pad i taj pad je konstantan, što je jako bitno", rekao je Mitrović.

On je kazao da je u ovom trenutki jedan medicinski radnik u Nikšiću zaražen.

"Oko 150 naših medicinskih radnika vakcinisano je u ovom trenutku. To nije ni veliki, ni mali broj. Moramo uzeti u obzir da je veliki broj naših radnika bio i zaražen koronavirusom, pa mora proći određeni period da bi se vakcinisali." istakao je Mitrović.

Naglasio je i da će se tokom ove sedmice normalizovati rad u svim ambulantama.