Poručuju da će do konstitutivne sjednice SO Nikšić imati dogovor o formiranju vlasti

Iz koalicija koje su osvojile većinu, ipak, uvjeravaju da sve teče po planu i da neće ponavljati već viđeni scenario

12185 pregleda 22 reakcija 5 komentar(a)
Foto: Vijesti/Boris Pejović
Foto: Vijesti/Boris Pejović

Suprotno početnom elanu, ni nakon više od mjesec od izbora, u Nikšiću još nema dogovora o formiranju vlasti. Iz koalicija koje su osvojile većinu, ipak, uvjeravaju da sve teče po planu i da neće ponavljati već viđeni scenario.

"Na konstitutivnoj sjednici ćemo imati rješenja kako za predsjednika skupštine, tako i za predsjednika opštine, kao i cjelovit dogovor, da se ne bi ponavljala situacija kao u drugim opštinama", kazao je Marko Kovačević, nosilac liste Za budućnost Nikšića.

Funkcioner koalicije Mir je naša nacija Nemanja Vuković rekao je da će konstitutivnu sjednicu Skupštine opštine ćemo sigurno dočekati spremni.

A konstitutivna sjednica koja označava početak formiranja vlasti trebalo bi da se održi 8. maja. Kovačević kaže da još nijesu razgovarali oko mjesta prvog čovjeka grada, ali da ostaju pri ranije iznijetom stavu da njima, odnosno njemu pripada to mjesto, a koaliciji Mir je naša nacija mjesto predsjednika skupštine opštine, te da za sada nema protivljenja tom predlogu.

Iz koalicije Crno na bijelo, koje je osvojila jedan mandat, poručuju da su zadovoljni dinamikom pregovora i da će više detalja biti poznato narednih dana.

Da su se građani nagledali bitki za fotelje, da su nestrpljivi da čuju da je dogovor postignut i da novi ljudi ulaze u opštinu, poručuju iz pokreta Ne damo Nikšić koji je u okviru koalicije sa Demokratama osvojio dva odbornička mjesta. Kažu da će se prema procesima u Nikšiću određivati i građani Herceg Novog gdje su uskoro izbori.

"Građani to sve dobro prate i kažnjavaju na dan izbora. Građani traže da mi budemo njihov budući servis, a ne da oni budu servis dijelu vlasti kao što je do sada bilo", rekao je Nikola Vukotić iz pokreta Ne damo Nikšić.

Da je u Nikšiću na sceni velika bitka oko fotelja, smatra lider Narodnog pokreta Miodrag Daka Davidović, koji će u lokalnom parlamentu imati jednog odbornika.

"Da je Narodni pokret pobijedio, mi bi za ovih 40 dana zaposlili minimum 1000 ljudi, a ovako čekamo Vaskrs u gradu gladnih. Krivci za taj problem su i neodgovorna DPS vlast kao i nesposobna dosadašnja tzv. anti DPS opozicija", kazao je on.

Davidović je poručio da je njegov pokret želio da učestvuje i na izborima u Herceg Novom, ali tvrdi da se uvjerio da su svi glasovi rasprodati.

"Saznali smo po stoti put da glas u Crnoj Gori vrijedi koliko dobar brav. Ubijedili smo se da i dalje ostajemo improvizorijum od države i banana republika."

Od Vlade Crne Gore je, kaže, tražio da mu se povjere tri glavna infrastrukturna projekta ali nije dobio odgovor.

"Da završimo autoput Bar–Boljare, uradimo autoput od Debelog Brijega do Ulcinja i da revitalizujemo dio pruge Bar–Beograd kroz Crnu Goru. To bi se radilo na bazi privatno-javnog partnerstva."

On ipak poručuje da ostaje posvećen lokalnim temama, pa se već uključio u pregovore oko ozdravljenja Željezare, a kako je rekao razmišlja i o Boksitima.

Bonus video: